ilmi6#31
Nem.
Nekem nem ez volt a legjobb film, amit láttam.
És szerintem többeknek vannak kedvenc filmjei, aminek a helyére nem állt be az Inception.
Az, hogy egy film minden idők legjobbja, azt az idő dönti el és nem egy IMDb szavazás a film megjelenését követő pár hónapban. (ez már közhely) Az, hogy az embereknek most mennyire tetszett, az a pillanat heve. A pontozásos rendszer sem ér sokat, ha nincs érték rendelve a skálához. Azt is meg kéne nézni, ha már IMDb-t nézzük, hogy a top1000 szavazó mit mondott róla. Lehet, hogy ők kicsit több filmet láttak, mint azok, akiknek az Inception volt az egyetlen jó film, amit láttak életükben (állításuk szerint).
Számomra a 10-es film az, amit bármikor és bárhányszor meg tudnék nézni. Másnak a 10es film az, amit éppen látott és nem aludt el rajta. Ez teszi színessé az életet. Ha azt kérdezik tetszett / nem tetszett, akkor nagyon sok mindenki azt mondja, hogy tetszett.
Inception nekem nem volt meglepetés. Látványra a film elég KorSzerű(!) volt, tele volt akció jelenetekkel, amik helyenként már unalmasak voltak (hóban lövöldözés). De a történet már más filmekből ismerős volt (13.emelet, eXistenZ csak hogy a két legismertebbet említsem). A 10. percben fogadtam, hogy mi lesz a csattanó…
Ellenben annyira sok helyről emelt be a történetbe elemeket, hogy már csak azért is szét fogom csámcsogni rajta magam, hogy a legnagyobb történetekből milyen elemet szedtek össze kezdve az ógörögöktől egészen a vektorig.