MacropusRufus#29
jó a kérdés: hol vannak az idegenek?
Sztem mindehol ott vannak, csak nem tudjuk mit kell keresnünk. Az ember nem fog soha megismerni olyan életformát ami nem hasonlít arra amit eddíg látott.
Sok ember a növényeket sem veszi élőlény számba, csupán azért mert nem jajgat amikor kitépi is megeszi, ellentében a szegény tehén. Ez utóbbinak vannak látható reakciói. Tehát lehet, hogy van itt a szomszádságban élet csak olyan tetű lassan mozog hozzánk, hogy gy.k. állónak látjuk. Meg ugye az tudósok fantáziája a legrosszabb, elképzelni sem nagyon akarják, hogy pl. nem kell se víz se oxigén az élet kialakulásához, hanem pl. metángáz meg ammónia kell. (csak mondtam valamit). Holott sok bizonyíték van itt a Földön, hogy a zélet bárhol képes megvetni a lábát, ha már 1x kialakúlt.
De akár az is lehet, hogy amit a csillagászok látnak az a kő kemény múltja az univerzumnak. Ui. van valami időtorzulás a fénysebességgel menő utazónál. Tehát ha valaki azt mondja, hogy 20 fényévre van valami, az a fénynek 20 év míg ideér vagy nekem? Mert ha nekem akkor az a égitest sokkal közelebb van mint hinnénk ha viszont a fénynek 20 év akkor az több száz év mire ideér az én időm szerint. Tehát: könnyen lehet, hogy mi vizslatjuk a múltat és egyébként már nincs is az amit vizsgálunk. Mert csak a fény állal hordozot információt látjuk ami meg a múlt. Lehet, hogy vannak idegen civilizáciük, de a környezetünkbe nincs.
A féreglukas meg egyéb utazások számomra a scifi tartomány. Nincs realalítása számomra, ellentétben a teleportációval. Annak van realitása.
A féreg juk meg úgy marhaság ahhogy van. Lukas a tér... aha.
Meg hajlidgatom jobra balra.
Sokan azzalm magyarázzák, hogy a ré hajlik, hogy egy nagytömeggel rendelkező test mellett elgörbűl a fény pályája. Ami fikció. A tény az, hogy nem ott látjuk ahhol lennie kellene (a hogyan mérem meg, hogy hol van kérdés, a fenti idő torzulásos eset miatt érdekes, ui. minden viszonyítási pontom virtuális)
Az, hogy esetleg a fotonokat húzta magához túl 1xű és ezért hülye elmélet.
Nos aki akar otthon teret görbíteni: fogja a sráca műanyag vonalzóját, statikusan tőltse fel, majd a csapból vékony szálon folyó víz melé tegye nagyon közel. Láss csodát, a víz elhajlik a vonalzó irányába. Teret hajlítottam? Nem, csupán a statikusan tőltött vonalzó, vonzotta a víz molekuláit. Sztem ez van a nagytömegű testek mellett is. Féreg luk....