A fizika és csillagászat közös témái
-
forrai #822 A qetuol telitalálat, igazad van, bocs.
De inkább azért válaszolok neked, mert most a tárgyhoz szóltál, aminek örülök.
Azért megjegyzem, hogy amúgy figyelmetlen vagy. Mert előtte írtam, hogy a Hold távolodásából azt kell ellenőrizni, hogy abból milyen Hubble arányossági szám adódna, és hogy az hogyan viszonyul a tudomány által az univerzumra adothoz.
Itt azzal a problémával találkozhatsz, hogy a 40/384.000.000~1E-7 mm/év/m eredményt kell átszámolnod km/sec, és megaparcek figyelembevételével az ismert értékre, vagy megfordítva.
Nekem fogalmam nincs, hogy ezt az őspaleo- asztronómiai kifejezést miért kell használnia ma is a csillagászatnak?
Talán így értelmesebb, mintha a távolságot tudományosan, vagyis (M)E-(N) m- formában adnák meg?
Szerintem ez is része a csillagászat hókuszpókuszának, és titokzatosságának. Ha ugyanis a csillagászok is a Hubble arányossági számot pl. m/év/m-ben, vagyis 1/évben adnák meg, akkor azonnal látszódna a meglepő hasonlóság a Hold-Föld, és a távoli égitestek arányossági számai között.
Az M, és N behelyettesítése kissé kalandos, ezért szeretném, ha te is kiélveznéd minden mozzanát, hiszen látom, kalandvágyó vagy. Én ugyanis, amikor először olvastam, majdnem dobtam egy hátast,(amit nálad is szeretnék elérni). Azután meg nehezen, de kibogóztam, és szerintem megérte.
Pont olyan ez, mint amikor a kémények, gázturbinák, gázmotorok NOx kibocsátását determinálják különbözően úgy, hogy fél deci nélkül ne lehessen deriválni őket.
És az a furcsaság is meglepő, hogy amíg ezt a távolodást a Föld- Hold viszonylatában mérik, más égitestek vonatkozásában nem teszik, holott a Pluto közel 100 m/év nagyságrendben távolodik a Naptól. (Erre van méretezési programom)
Szóval, ha mindezt végigcsinálod, utána írd meg, hogy hány százalék a különbség akettő között. Ha pedig ez fárasztó, legalább olvasd el a honlapomon.
És akkor lesz végre fogalmad, hol tart ma az elméleti csillagászat, és a fizika, és hogy miért vagyok (szerintem)joggal kissé ingerült.
Ezen pedig egyedül nem változtathatok. Így hiába cikiztek, nem hagyom abba, amíg végre nem kezdtek el gondolkodni mindezen!
Mert a Hubble törvény és a sötét tömegek mégcsak nem is a hab a tortán!
Méltán mondom, hogy amit tudomány címén most csinálnak, az csak elkeseredett ámokfutó találgatás, amit nem szabad folytatni így tovább.