A fizika és csillagászat közös témái
-
forrai #706 yooyoo
Folytassam mindjárt a képlettel?? De akkor nem tudhatod, mi a különbség az általam használt és a többi modell között. Csak látsz egy eredményt...Vagy képletet. Ha az elég kezdetnek?
Ha viszont konkrét kérdést teszel fel erre, akkor valszeg azonnal válaszolok. De mihez kezdesz vele?
Oké: kiszámoltam:
10000 kg-os műhold 20200 km-en 8,55 E+6 Joule árapály teljesítményt veszít, forgatva a Földet.
A számításnál azt a földi F árapálycsatolási tényezőt vettem fel, amelyet a Hold távolodásából számítottam. Addig nem közlöm, amíg más módon nem ellenőrzöm.
Mert F -et 100 millió év átlagaként számítottam,
Azonban F nagyon függ a tengerjárástól, a föld mélyében lejátszódó folyamatoktól.
Ezenkivül, ily közel a földhöz függhet a távolságtól, a pálya irányától, stb.
Ezekkel az adatokkal (a műholdak zuhanásával) úgy tűnik, sem a csillagászat, sem az űrhajózás nem tud mit kezdeni. Molekula ütközés- jó érv, mint a vákuum is.
Ez is, az is mindenre jó válasz.
Én tudnék mit kezdeni, mert bennem össze állt a kép. Hisz a fizika ezen már rég túllépett, és most már a bolha tökén a pattanást ostromolja oly hevesen, hogy mindenki arra figyeljen. Azt is próbálja bizonyítani így, hogy abból származott az univerzumunk. Igazán szép cél, és kihívás. Nincs tehát ideje olyasmire, hogy árapály.
A csillagászatnak meg minden zagyvaságot el lehet adni- abban "alkotó" az üresség!
Én csak annyit tehetnék, amennyit az internet segít. Legtöbbjetektől biztatást se kapnék.
CIFU viszont leírt néhány dolgot, ami számomra váratlan volt, és érdekes.
Nagyon köszönöm is neki.
Az én műholdam ~855 m-t zuhanna. (A pályaszámítást becsültem csak...).
CIFU biztos ki tudná számítani a megadott energiából pontosan, és könnyen.
Én is, de nehezebben.
Keresek másik fórumot, ahol inkább együtt dolgoznának velem, amire igazából szükségem van.
Ti is persze rendes fiúk vagytok,de semmit se lehet várni tőletek!
Vagy méginkább: csak semmit.