A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Ez igaz lehet. Veled (is) érdekes beszélni, mert tudsz konkrétumokat, s így tanulhatok tőled.
    És úgy látom, nem vitatod az USP (= szinkron) pálya kritérium voltát se. Ami ezek szerint közismert?

De akkor mondd, hogy miért nem használja azt a csillagászat rendeltetésszerűen? Hiszen általános érvényű! És ne állítsd, hogy használja, mert az nem igaz!

Miért kell az nekem újrafelfedezni, hogy elmondva itt azt lássam, hogy senki se hallott róla, sőt- hogy a legjobb agyak is kinevetnek miatta? (Itt bizonyára rájön az aki kinevet, hogy ő a legjobb agy itt szerintem. Ezért mindenki nevetni fog rajtam. Vagyis öngólt írtam).
    Egyébként a geofizikai szépen használja, bizonyára az űrhajózás is, de csak ami érdekli belőle. Az észlelő csillagászatnak meg legfeljebb közvetve van hozzá köze.Én most az elméleti csillagászatról beszélek.
    Mindenesetre ha van adatod a magára hagyott műholdak zuhanásáról (pld. egy év alatt), abból ellenőrizhetném a Föld "F" disszipációs "árapály csatolási" tényezőjét, amit eddig a Hold távolodásával közelítettem csak, és ami a műholdakra ugyanúgy érvényes.
    Ha sikerülne meggyőznöm téged az eljárásról, amire kész vagyok, el lehetne különíteni az árapály, és a részecke ütközések stb. hatását.
    Mert stb. is sok van.