A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Mindnyájatok hozzászólását élvezettel olvasom, csak remarkéval sokban egyet is értek.
    És látom, hogy ő is látja, amit én.
    Végül is azt szeretném mondani, hogy a tudományra ráfér egy kis "civil kontrol". Vagy lehet hogy túlzó, rossz ez a kifejezés is.
    Egy "matematika" ma már elvileg könnyebben megtehetné, hogy akár anyagi, akár morális okokból olyan bizonyítást mondjon jónak, ami nem az. Ugyan ki tudna oda figyelni?
    Mi a biztositéka annak, hogy "tudós barátaink" azt mondják, ami a való, és nem azt, amire megbizzák? Hiszen a vita a tudományban természetes! Mi meg kapkodhatjuk a fejünket. Utalnék a Plutó kisbolygósitási szavazására. Nevetséges, és szomorú egyszerre, hogy szavazással döntenek el egy olyan tudományos kérdést, amelyhez láthatóan nem értenek.
    Azonban mi csak úgy tudunk vitatkozni velük, ha magunk is erőfeszítéseket teszünk a megismerésre, és nem csak a bemagolásra.
    remark jól írja, hogy én veletek akartam megbeszélni ezeket, a több szem, többet lát alapon. Egy százfejü civil szféra az internet korszakában nagyon is erős lehetne, ha összedolgozik!
    Ez itt még nem alakult ki...
    A szakmámban persze elfogadják a közleményeimet, nemrég is megjelent egy.
    Más fórumokon azonban talán jogosan, de nem fogadnak be, hiába próbálkoztam.
    Így tehát nincs fórum, ahol találkozhatnék velük, hogy kifejtsem kételyeimet.
    Számomra (számunkra) az egyetlen fórum, ami esetleg a nyilvánosság erejével hatni tudna- és kellene is, hogy hasson,-ti vagytok- ebben, vagy egy másik fórumban. Az a néhány nick, akit mindez érdekel.
    Különben a tudomány alatt hamarosan a legerősebb ezotéria lesz értendő.