A fizika és csillagászat közös témái
-
polarka #450 "Vagy ezer hozzászólásban leirtam, hogyan működik a Naprendszer szerintem.
Legutoljára éppen tegnap invitáltalak titeket egy szellemi játékra a "Szélsőséges világegyetemben". Gyere oda, ismerkedj meg vele, vegyél részt benne- ilyesmiről szól."
Hiába mondod el, h szted hogy működik, a sámánok is el tudják mondani, h hogyan működik a Naprendszer sztük. Tudod, az asztrofizikusok a már megismert (tudom, az általad tagadott és fals, mert az nem a valóság) törvényszerűségek alapján magyarázzák és szimulálják. Ami te mondanál róla, azt mivel tesztelnéd? Azzal, h szted a tudati töltések pont úgy rendezték, h neked legyen igazad?
"Természetesen vannak dolgok, amit mások jobban látnak. Ők is galyra mennek vele, ha polárka úgy figyel rájuk, ahogy rám. Pontosabban úgy nem érti."
Ó, tehát az a baj, h csak az érthet meg téged, aki nem figyel oda arra, h mit mondasz.
"Igen, de a logika olyan univerzális, hogy bármely alapon képes épitkezni. Ezért filozófiai alapról kell induljon. Az axiomáktól.
Márpedig a mai matematikának nincs filozófiai alapja. A Peáno féle axiommák nem azok.
Maguknak a számoknak sincs definiciója. Vagyis a mai matematika a levegőbe épül..."
Halmazelméleti axiómák a legalapabbak, fyi. Látszik, sokat foglalkoztál a témával.
"ami miatt a köbgyök 1 a három egységgyök szorzata, és nem 1*1*1
Valójában nem tudjuk, hogy milyen ("piaci") feltételek között érvényes maga az "egyszer egy" is?"
Köbgyökvonás értelmezéséből adódik, h 3 egységgyököt ad. S köztük van az 1 is (így az 1*1*1 is). Olvass csoportelméletet és a komplex számokról, ennyi hiányt én inkább nem pótolok neked ingyért. Azért, mert vmiről nem tudsz, nem jelenti, h nem létezik és nem foglalkoztak vele.
"Azonban azt soha nem tudná a mai matematika megmutatni hogy az egyszerű, és a vektor algebra között milyen a kapcsolat?"
Lineáris algebra.
"Nem is fogja soha, mert nincs hozzá alapja. És még milliárd évig is így létezhet, további csipkés tornyokat eregetve, amelyeknek nincs alapja. Míg egy kisgyerek meg nem szólal majd: jé- milyen fura léggömb?"
Hihetetlen vagy. Álmodozz csak tovább és menj el a tények mellett, amiket lusta vagy megismerni.