A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    "Mert a töltés fizika arról szólna, és Maxwell fényelmélete félig azzal adós, szerintem." idézem önmagam.
    És igazam van, mert még ma is keressük azt, ami a vákuum helyett "üzemel": az étert! És joggal.

És én is azt keresem.
    Kristóf elmélete akkor nekifutásból nehéz volt. Mondom, leveleztem is vele.
    Újra neki kéne fussak, hiszen azóta az ismereteim bővültek.
    Egyelőre a töltés fizikát tartom jónak.
    Vagyis hogy a fizikai világ két részből áll: a tudatból (mondhatnám isteninek), és "valami másból", amit nevezhetnék akár éternek is. Csak azért nem hivom annak, mert nem lehetek biztos abban, hogy azzal azonos, amit alatta pld. Kristof, vagy mások értenek? Gyakran "káosznak" is nevezem, amelyet a bibliai értelmezésének gondolok, és ami jócskán megelőzte "a káosz elméletet", ami másról szól. Amely viszont ezt az elnevezést így tehát inkább bitorolja. (Értelmezés- bitorlásért már számtalanszor figyelmeztettek:-)).
    Külön- külön számunkra azonban sem a tudat, sem a káosz nem lenne megismerhető.
    Jobb híján, elfogadom és magam is vallom, hogy a káoszt éppen az isteni tudatnak a jobbító szándéka ("ige") szerint töltötte be a "tudati töltés"- amikor a teremtés megkezdődött. Ennek a tudatnak tehát csak azon része, amely minket is teremtett, lehet számunkra "MEGISMERHETŐ".
    De nem zárom ki, hogy léteznek olyan tudati töltések is, amelyek viszont "NEM MEGISMERHETŐK"!
    Így például a számunkra megismerhető tömeg (anyag) és kapcsolódó jelenségei valamely tudati tömegtöltéshez kapcsolódnak. Ez megmondja a káosznak, hogy létezzenek olyan tömegpontok, amelyek közepén a gyorsulási vektor nulla, a szélén növekedik maximumára, és onnan meg négyzetesen csökken. Ezekből a pontokból hasonló tulajdonságokkal rendelkező testek (részecskék, atomok molekulák, univerzumok stb.) épülnek. Más tudati töltések kombinációjaként is készülnek, amelyek ezáltal például a számok tudati "töltéshordozói" is egyúttal.
    Különböző tudati összetettségü egyedek keletkeznek így. Mindegyikre érvényes a tudatos létezés megismerhető (megismerhetetlen) egyedeinek törvénye, amelyet "Egyediség Törvény"- nek" nevezek.
    Azok az egyedek a megismerhetők, amelyek:
    - Teremtő, alkotó tudat szándéka által
    - A teremtés, alkotás folyamatában jönnek létre
    - Tulajdonságuk van (minőség)
    - Szétválaszthatók (mérhető mennyiség)
    - Névvel azonosíthatók
    - Rendeltetésszerűen léteznek.
    Amit én itt oldalakon keresztül gügyögtem, azt a Biblia néhány sorba tömörítve, gondolati ZIP-ként, fraktálként, (amire minden teremtés, és alkotás épül) adja elő a legelső soraiban.
    A Biblia, amit természettudományos fórumban kiejtenem se illik?
    Nem érhet tehát engem olyan vád, hogy nem tekintek tisztelettel más gondolkodók munkáira.
    Tárgyilagos szeretnék lenni. Az pedig nagyon nehéz- kis tehetelenségü, nyitott látásmódot igényel.