A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Nagyon sajnálom, de a gravitácio latin kifejezés (valószínűen a GRAVIS= teher, terhelés szóból), amit nem én használok rosszul,korlátozott értelemben, hanem mindenki más. Beleértve talán Newtont is, aki azt csak a tömegvonzásra alkalmazta, kihagyva a tömegtaszítást. Pedig semmi sem utal benne csak vonzásra, inkább valamely terhelő hatásra, ami lehetne nyomás is, így meg csak szívás! Ami új értelmezést most én teszek hozzá, és jobb latin nevet, mint a gravitáció, nem akarok rá kitalálni, hiszen az olyan megszokott, és családias, mint a délutáni tejes kávém. Csak tehát a gravitáció nemcsak tömegvonzás, hanem tömegtaszítás is. Párszáz év alatt ugyanúgy meg lehet szokni.
    Valaki talál majd latin nevet a tömegvonzásra (attract=vonzás), és a taszigálásra (repulsio, vis repellendi) is.
    Mert a gravis tehert jelent,(a terhesség is így képződik) nem pedig vonzást.
    Persze, ha kapok egy jó ajánlatot, akkor esetleg hajlandó leszek változtatni,de addig a gravitáció fejezi ki nálam azt a jelenségcsoportot, ami a testeket terheli, úgyis mint vonzás (tömegvonzás), és úgyis, mint taszítás (tömegtaszítás).
    Nektek meg meg kell ezt szokni, ha el akarjátok fogadni amit állitok, azt pedig józan ésszel muszáj lesz. És ez nem vicc!
    Szóval Bnum, ne dobálózz te se a nullákkal! Vagy ismerned kell a Forrai féle helyiérték törvényt:

"Az egység nem minden, és a nulla sem semmi
    A helyérték dönti el, hova mit kell tenni"

Miféle tömegvonzást mérhetsz te a Földön,amely körül kering a Hold, ő meg a Nap, a Nap meg Galaxis, a galaxis a halmaz, a halmaz az Univerzumunk, az universumunk meg a világmindenségben? Ami pedig kering, az mind gyorsulás, fordulás, tömegtaszítás, csak mérni nem tudod.
    Olyan kifejezés meg, hogy antigravitáció= anti teher, nincsen, csak a névszótárban, ott is csak a fele, hogy Anti!
    Kitaláltok, és százéveken keresztül használtok egy sor bődületes marhaságot, UFO kalandokat szőttök köré, és engem, aki meg merek mukkanni, kisemmiztek?

Bizony mondom: a "tudomány" maga az ezotérikus hiedelmek forrása!