A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    A Naprendszer keletkezéséről szívesen írok.
    Még instabil állapotában, mert a fúzió hirtelen teljesedett ki a magjában, több gázbolygó kiszakadás is történt.
    Négyről mi is tudunk, de kellett legyen legalább még egy, a legelső, amit Anonymus -1 nek neveztem. Ez olyan nagy tömegű, és sebességű volt, hogy el is távozott a Naprendszerből.
    Előtte azonban kilökte a Napot a spirálkar középéből, ezzel többé- kevésbé nyugodt körülményeket biztosítva ahhoz, hogy később ti ilyen értetlenek lehessetek.
    Továbbá elfordította a forgástengelyét is.

Feltételezek egy második gázbolygót (Anonymus-2) is, amely azonban már nem biztos, hogy távozott, hanem nagyon elnyúlt pályán keringve időről- időre egy csomó problémát okoz a dinóknak, meg a sokkal kisebb farkú utódaiknak. Ezt sokan X bolygóként, és más szép nevekkel is illetik.
    Azután már jött a Neptunusz, Uránusz, Szaturnusz, Jupiter.
    A lényeg, hogy útjuk során légkörük hűlni kezdett. Elsőként a nehéz elemek kondenzálódtak ki belőlük, még a Nap közelében, ezért a körül álltak pályára.
    Hűlésük miatt forgásuk felgyorsult: számos bolygó-hold páros még folyadék állapotban akkor hasadt ketté belőlük. (Föld, Hold, Mars- Phobosz'Deimos stb).
    A víz majd legkésőbb a metán kondenzálódott, és vált le az anya gázbolygóról, de már kiskacsák módján követve azt.
    Vonulatukhoz más, korábban elhagyott kiskacsák is csatlakoztak, igaz gyakran retrográd keringésűek.
    Emellett a Naprendszer összes metoroidja, üstököse stb. ugyanazon elszáguldó gázóriásokból, csak már a Naptól iszonyú távol kondenzálódott. Ezek a Kuiper őv, az Oorth felhő, a Plutó-Charon, amelyek naprendszerünk legelső bolygói, bizonyára még az Anonymus -1 ből. Ezért gondolom, hogy az igen nagy tömegű, és sebességű lehetett.
    Ez logikus teremtéselmélet, nem mint a "porkorongba csomósodás". Hiszen a kezdetben még nagyon gyorsan forgó Nap árapálya gyorsan eltávolította a porkorongot, a maradékát meg az elszáguldó gázbolygók söpörték össze, vagy szórták szét.
    A porbacsomósodási elmélet tehát sem kérdést nem tud felvetni, sem választ nem tud adni semmire.
    A kiszakadáso- árapály elmélet viszont megkérdezheti: Milyen pályán keringet 2 Mrd éve ez, vagy az a bolygó?
    És tud rá válaszolni!
    Hát ez a különbség közte, és a másik között.
    Továbbá köztem, és köztetek! Tudom, hogy amit így írok, az ellenszenves...azonban elégedetlen vagyok.

Mert amiről írok, az nem csak itt kellene megjelenjen, hanem hasonlóan, mint ez a fórum rangos tudományos folyóiratban...Úgy biz a!
    De ott nem jelenhet meg, mert nem vagyok sem fenntbentes, és nem tudok angolul, csupa lényegtelen körülmény.
    Így az emberiség jelenleg legnagyobb és legfontosabb fizikai elméletei csak itt jelenhetnek meg, ami persze így is nagyon megtisztelő.
    Mert folytatni fogom, függetlenül attól, hogy ti mit szeretnétek szellemi táplálékként.

Ez ennek a kornak a kórszelleme! Szabad út a semminek a fizikában, a valaminek meg a fórumokon.
    "Nekem így is jó..." tralalla (a zenéjére már alig emlékszem...)