1583
A fizika és csillagászat közös témái
  • uwu400
    Mindjárt elsírom magam hogy egy ilyen tehetség nem tud érvényesülni ebbe a gonosz kapitalizmusba.
    Ha ez életed munkája lehet ám hogy megérné megtanulni angolul. Állításod szerint régóta foglalkozol ezzel, pár év alatt megtanulhatsz egy nyelvet amin publikálhatsz. De van más út is, nem hinném hogy nincs olyan ismerősöd aki segítene. Ez igazából nem lehet akadály, aki bármi értelmeset is csinált már az életében az tudja hogy nem egy szaros fordításon fog múlni.

Ugye nem gondoltad komolyan hogy ezt bárki beveszi?
    Nekem még afelől is kétségem van hogy megpróbáltad publikálni. Szerintem nagyon jól tudod te, hogy se füle, se farka a mondókádnak. Ha számolsz nem vagy konzekvens, ha grafikont adsz nem írod le hogy mi az, ha magyarázol, annak semmi értelme. Szerintem inkább ez áll a háttérben, és ezt te is tudod. Csak valamiért szeretsz itt a fórumon parádézni, és tényleg az az érzésem van hogy ettől baromi okosnak érzed magad. De a jelenség inkább olyan mint mikor valami elfuserált mókamester produkálja magát, és saját magán kívül senki nem röhög a viccein.
  • forrai
    Ez jó...
  • forrai
    Nekem már se időm, se energiám küzdelemre. Játszani akarok. Ez meg játékos fórum.
    De elég ebből.

Mi a véleményed a porbacsomósodásról? El tudod képzelni ahogyan a pici atomok ütköznek, egymáshoz tapodnak, előbb egy pici pöty, azután nő, most még nagyobb, még nagyobb, már dinnye méretű, most már szénásszekér, találkozik egy másik olyannal, hú, de együttmaradnak, De most még több porszemcsével találkoztak, hiszen a tömegükkel köbgyök arányban nő az átmérőjük, vagyis sokkal lassabban! Már mindent elszívtak maguk körül, de mert nagyobb a tömegük, most még távolabbról is elszívhatnak (ennél nagyobb marhaságot még nem olvastam, remélem is, hogy én irtam csak) szóval azután mindent mindenhonnan, ami porkorong, magukba olvasztanak!
    Vagy nem ilyen a porkorongba csomósodás? Írja meg valaki, hogy milyen! Légyszi!
  • brozy
    Ha bekövetkezik, hogy a világ vezető intézeteinek vezető tudósai egyszer meghallgatnak téged, nyugodtan beszélhetsz majd magyarul. Ők érteni fogják. Persze nem mind. Annak a kettőnek az ötezerből, aki (eléggé el nem ítélhető módon) nem magyar származású, azoknak majd lefordítják. :)
  • forrai
    Az egyik probléma, hogy egy- két Beatles dalon, és a Hamlet monológon kívül nem tudok angolul.
    De azokat bárkinek előadhatom! (aki szintén nem ért).
    Tehát, magam vagyok a hibás! És az is olyan jól esik!
  • brozy
    Túlkomplikálod ezt a kérdést. Fordíttasd le egy egyetemistával irodalmi angolra. Lesz amilyen lesz. Elküldöd és kész. Ha nem válaszolnak, biztosan nem az angol fordítás hiányossága lesz az oka. Tedd meg azt a bizonyos első lépést. Anélkül ugyanis biztosan nem vezet utad igazad kiharcolása felé.
  • forrai
    Kinek, milyen nyelven?
    Mitől lenne fordításra pénzem?
    Már kértem ajánlatot. Egy oldal 8000Ft.
    A két dolgozatom 45 oldal, és csak töredéke az egésznek.
  • brozy
    Végre valamiben egyet is értünk. Akkor elküldöd nekik?
  • forrai
    Hajrá Magyarország!
    Azzal kezdődik, hogy 300.000 Ft ot fizessek ki fordításért? Az összes Acta Hungária külföldi céghez került, és természetesen csakis angolul irhatnak bele.
    Alatta pedig van még egy - két tudományos folyóirat, "...de nem az az igazi..." Deklarált céljuk a "világszinvonal" ismertetése.
    Szerény alkalmazott tudományi munkahelyem, ahol méréseket végezhettem, és titokban még álmodozhattam, 20 éve az elsők között megszűnt. Mondván, alkalmazásban külföldön már messze túlhaladtak minket... Azóta tele az ország velük, igen sikeres fogyasztók lettünk, ezt az adósság állományunk is tükrözi.

Gázból például messze a legtöbbet fogyasztottuk (amíg volt igazán iparunk).

De milyen furcsa, amint a hőalapú hőszivattyúzásról beszélni kezdek, mert konferenciákon előfordulok, vagy tanulmányt írok, azonnal másra figyelnek.
    (Hőbázisú: abszorber, és adszorber, áram helyett hővel működhet).

Nem mondom, vannak itt is sikeres fejlesztések, gratulálok nekik.
  • brozy
    Fordíttasd és küld el minden rangosba. Mit veszíthetsz? Fordítási költséget? Postaköltséget? Szerintem az elméleted jó! Megérné, hogy mit válaszolnak rá.

Amúgy-is látható, hogy a világ nagyon liberalizálódik napjainkban. Ma reggel a Kossuth-rádióban egy politikus éles kirohanást intézett, baromságnak nevezett egy széles tudományos konszenzuson alapuló elméletet, az üvegházhatást. Sajnos még nincsen benne a hangtárban, de ha benne lesz, meghallgatom újra. Nem maga a hőbörgés az érdekes, hanem az, hogy az ilyesmiknek mostanában nyilvánosságot biztosítanak. Elképzelhető, hogy a te elméleted is egyszer a rádióból köszön majd vissza. Én ezt egyáltalán nem zárom ki. Sőt! Szurkolok neked! Nem mintha egyetértenék veled. Értem az elméletedet, de nem értek vele egyet. Akkor miért szurkolok neked? Mert tele a micsodám azokkal, akik semmit sem csinálnak, de mindenki feje felett azonnal pálcát törnek, mondván, hogy vagy hülye, vagy hazug, hiszen a tankönyvben nem ez áll. Az ő tevékenységükből soha semmi fejlődés nem várható. A tiédből, vagy Egelyéből pedig igen. Lehet, hogy nem pont az és nem pont úgy, de valami új, valami hasznos, valami ami eddig még nem volt, az igen. Emiatt biztatlak. Hajrá magyarország, hajrá újat akarók!
  • forrai
    Te komissz...ioner, néha értelmesen hozzászóltál, sőt- mások is.
    Folytassátok tehát azt a hagyományt, hiszen én gondoskodok róla, hogy legyen mihez?
    Vagy nem? Még ennél is nagyobb az igényetek? Hú, a nemjóját!
    A f...szvakarásban viszont nem vagyok partner!
  • forrai
    Annak igen, de te sose leszel az, és itt senki más se! Akkor pedig az egész csak gúnyolódás, aminek sem magad, sem mást nincs jogod kitenni!
    Úgyhogy sipirc, hízelegd be magad az illetékesnél, hogy törüljön ki téged!
  • commissioner
    Csak azért linkeltem be, h a trollok tudjanak neked digitális szemüveget és szakállat rajzolni, ha akarnak. Egy leendő Nobel-díjasnak el kell viselnie a diákok csínytevéseit!
  • forrai
    Soha se hittem volna, hogy szépségességed ellenére ilyen intelligens, és megnyerő mosolyú vagy!
    Comissioner: tiéd minden elismerésem!
  • commissioner
    link
  • forrai
    Előbbiek csak töredékei annak a katyvasznak, amit a tudományokban, az emberi tevékenység legmagasabb tudati szintjén kis ráfigyeléssel tapasztalok. És ami mélységes megütközést kelt bennem: vajon az Ember tényleg lemászott már a fáról?

Tehetetlenségemben, hogy mégis túlélhessem, szarkazmussal írok róla. Így is érthető annak, aki érteni akar.
  • forrai
    Folytatva a témát:

Az egyetlen, logikus magyarázata a Naprendszer keletkezésének, hogy valamennyi szilárd bolygó, hold, meteoroid, üstökös, porszemcse egy forró, a Napból éppen kiszakadó és attól elszáguldó óriás gázbolygó atmoszférájának kondenzálódása, és megszilárdulása útján keletkezett.
    Amely egy helyen lelassulva a pályájára állt, és onnan árapály távolodást, vagy éppen zuhanást végzett.
    Attól függően, hogy a Nap USP kritériumán belül, vagy kivül érkezett.
    (Becslésem szerint a Föld kezdő pályája 125-135 Milló km volt)

Egy mérnök számára természetes, hogy előbb a plazmából a nagyobb hőmérsékleten a szilárd bolygók, és holdjaik, keletkeztek, még néhány napos, vagy hetes távolságra a Naptól, és körülötte álltak pályára.

A víz-jég bolygók sokkal később, azok már a gázbolygójukat követték. Amelyik lemaradt, a következő felcsípte. Eközben történhettek kisebb nagyobb katasztrófák is, az Uránusz lehet, hogy éppen a Föld "szülésébe" rokkant bele? (Csak elképzelhette, hogy kik jönnek rajta világra, és azonnal lumbágót, vagy gerincferdülést kaphatott...)
    A Vénusz fejét pedig az elrohanó Jupiter csavarta el, és adott retrográd forgást neki?
    Mindez a forgástörvényekkel (amelyek így összefogva nem is léteznek) szépen magyarázható.

De nem: az elméleti fizika, és abból sarjadt csillagászat számára csak a mag és részecskefizika létezik, meg azok folyamodványai.
    Alább semmiképpen nem szállnának...

Így számukra elképzelhetetlen, hogy a négy hidrogén egyesülésén túlmenően, amikor a fúzió elkezdődött, a magban létrejöhettek milliószor nagyobb erők, amelyek nem csak napszél eregetésre voltak alkalmasak?

Hogy egy rövid időre megnyilt a mag, és a maximum gravitációt áttörve 1000 km/s -nél nagyobb, naprendszeri kozmikus sebességgel távozhatott egy hatalmas, a Nap tömegének akár százalékát is elérő gázcsomó, amelynek kondenzációja a Plutónál kezdődött, és az Oorth felhőben teljesedett ki?

Ehelyett változatlanul a porkorongból történő csomósodást fújják! Ami sehol nem tapasztalható, sem a gázbolygók gyűrűjében, sem a kisbolygóővben- sehol, mert ÉGIMECHANIKAI PARADOXON, beleértve a parányi bolygócsírákat, amelyek azután szép kövér földdé híznak.

Bizonyitékként arra, hogy a számítógép is kétélű fegyver: attól függően sül el, hogy kinek a kezébe kerül! áés van, mikor önön magát lövi fenékbe, rosszabb, ha másokkal együtt...
    És itt nyilvánul meg a tudomány, mint intézmény szerepe! Hogy ki publikálhat, és hogyan? Ki lehet "tudós"?
    Egy biztos: engem, ahol és amikor csak lehetett, a tudomány mindig eltaszított.
    Sőt, még a kísérete is, pedig az tényleg elég szerény képességű!
    Hát ezért most azután igazán őszinte leszek!

Most azután beszéltem is: Ffu!
    Izé: Uff!
  • forrai
    Küldtem, nem is túl rangosba, mert ahhoz le kellene angolra fordítassam.
    Meg kell adni a módját!
    A forma és a tartalom örök harca ez.
    Nem kell nekik, pedig magyar kiadó.
    Ugyanaz aki, azt publikációt adta ki, amit én vitatok.
    Pedig kerültem a harcias és szinpadias kitételeket, amelyek nektek úgy tetszenek...
    Szóval nem fogadták el.

• immovable
  • forrai
    Jó ég! Megszerezték a fotóm!
  • brozy
    Mert amiről írok, az nem csak itt kellene megjelenjen, hanem hasonlóan, mint ez a fórum rangos tudományos folyóiratban...Úgy biz a!

Beküldted már valahová? http://www.eisz.hu/hu/licenszek/Science_Magazine/licensz.html
  • immovable
  • forrai
    A Naprendszer keletkezéséről szívesen írok.
    Még instabil állapotában, mert a fúzió hirtelen teljesedett ki a magjában, több gázbolygó kiszakadás is történt.
    Négyről mi is tudunk, de kellett legyen legalább még egy, a legelső, amit Anonymus -1 nek neveztem. Ez olyan nagy tömegű, és sebességű volt, hogy el is távozott a Naprendszerből.
    Előtte azonban kilökte a Napot a spirálkar középéből, ezzel többé- kevésbé nyugodt körülményeket biztosítva ahhoz, hogy később ti ilyen értetlenek lehessetek.
    Továbbá elfordította a forgástengelyét is.

Feltételezek egy második gázbolygót (Anonymus-2) is, amely azonban már nem biztos, hogy távozott, hanem nagyon elnyúlt pályán keringve időről- időre egy csomó problémát okoz a dinóknak, meg a sokkal kisebb farkú utódaiknak. Ezt sokan X bolygóként, és más szép nevekkel is illetik.
    Azután már jött a Neptunusz, Uránusz, Szaturnusz, Jupiter.
    A lényeg, hogy útjuk során légkörük hűlni kezdett. Elsőként a nehéz elemek kondenzálódtak ki belőlük, még a Nap közelében, ezért a körül álltak pályára.
    Hűlésük miatt forgásuk felgyorsult: számos bolygó-hold páros még folyadék állapotban akkor hasadt ketté belőlük. (Föld, Hold, Mars- Phobosz'Deimos stb).
    A víz majd legkésőbb a metán kondenzálódott, és vált le az anya gázbolygóról, de már kiskacsák módján követve azt.
    Vonulatukhoz más, korábban elhagyott kiskacsák is csatlakoztak, igaz gyakran retrográd keringésűek.
    Emellett a Naprendszer összes metoroidja, üstököse stb. ugyanazon elszáguldó gázóriásokból, csak már a Naptól iszonyú távol kondenzálódott. Ezek a Kuiper őv, az Oorth felhő, a Plutó-Charon, amelyek naprendszerünk legelső bolygói, bizonyára még az Anonymus -1 ből. Ezért gondolom, hogy az igen nagy tömegű, és sebességű lehetett.
    Ez logikus teremtéselmélet, nem mint a "porkorongba csomósodás". Hiszen a kezdetben még nagyon gyorsan forgó Nap árapálya gyorsan eltávolította a porkorongot, a maradékát meg az elszáguldó gázbolygók söpörték össze, vagy szórták szét.
    A porbacsomósodási elmélet tehát sem kérdést nem tud felvetni, sem választ nem tud adni semmire.
    A kiszakadáso- árapály elmélet viszont megkérdezheti: Milyen pályán keringet 2 Mrd éve ez, vagy az a bolygó?
    És tud rá válaszolni!
    Hát ez a különbség közte, és a másik között.
    Továbbá köztem, és köztetek! Tudom, hogy amit így írok, az ellenszenves...azonban elégedetlen vagyok.

Mert amiről írok, az nem csak itt kellene megjelenjen, hanem hasonlóan, mint ez a fórum rangos tudományos folyóiratban...Úgy biz a!
    De ott nem jelenhet meg, mert nem vagyok sem fenntbentes, és nem tudok angolul, csupa lényegtelen körülmény.
    Így az emberiség jelenleg legnagyobb és legfontosabb fizikai elméletei csak itt jelenhetnek meg, ami persze így is nagyon megtisztelő.
    Mert folytatni fogom, függetlenül attól, hogy ti mit szeretnétek szellemi táplálékként.

Ez ennek a kornak a kórszelleme! Szabad út a semminek a fizikában, a valaminek meg a fórumokon.
    "Nekem így is jó..." tralalla (a zenéjére már alig emlékszem...)

• forrai
    Megígérem, hogy fogok ügyelni a helyesírásra, mert elolvasod.
  • brozy
    Passzoljuk.
  • Saintgerman
    Mellesleg kiknek kellett volna bejelenteni ? A földi "állatkert" lakóknak ?
  • Saintgerman
    A többi még ilyenebb, úgyhogy passzolyjuk a témát...
  • brozy
    Én nem tudok ilyen NASA bejelentésről. A többi is ilyesmi?
  • Fresh Duke
    A légüres térben ki is hallotta ezt? :D
  • Pluskast
    DE NEM ÉRTED, HOGY KONG??? A NASA IS MEGMONDTA NA!
  • tomsolo
    "Egy szatelit becsapódása után órákig kong, mint a harang. "

WUT? Atmoszféra nélkül?
  • Pluskast
    Ezt meg is tudod mutatni? Mármint, hogy milyen NASA forrás állítja, hogy üreges?
  • Saintgerman
    Csak egy dolog elsőnek pl. a NASA szerint (is) a Holdnak üreges a belselye. Egy szatelit becsapódása után órákig kong, mint a harang. Ez sem stimmel a közvélemény által elfogadott tényekkel, hogy csak egyet említsek. Azt persze ne várd tőlem, hogy be is bizonyítsam azokat.

Who Built the Moon ?
  • brozy
    a Holdal nem stimmel a világon semmi sem

Megkérlek (ha lehet akkor hivatkozásokkal) sorold fel ezeket a nemstimmelő dolgokat.
  • Saintgerman
    Miután kiszinesedett a topic, idekacsintottam és a "szakadt UFO-n" megállt a szemem.
    Mi lenne, ha ezek a szakadt UFO-k nem véletlen tévednének ide, hanem esetleg már millió éve itt járnak ki-be ? Mi lenne, ha már millió éve landoltak volna, amikor a Föld egy állatkert volt, azt monták volna, hogy teremtsünk embert a mi képünkre ? Persze csak szolgáknak, nem osztunk meg velük mindent a tudásból, inkább kitalálunk nekik valamit, egy csontot, amin elrágódhatnak. Nevezzük ezt tudománynak, vagy fizikának. Ez eddid szép és jó, a baj csak az, hogy ezek az emberek már már a teremtőjük tudását magukévá akarják tenni...
    És itt jön be a Hold Forrai barátunk, ami neked is szemet szúrt, habár más tekintetben.. Hogyan tudnád magyarázni azt a már szinte tényt, hogy a Hold öregebb mint maga a Naprendszer ? Ha ez valóban igaz lenne, akkor honnan és hogyan kerül ide ? De legfőként mi céllal ? Az árapályhoz nem tudok hozzászólni, de igazad lehet, mert az biztos, hogy a Holdal nem stimmel a világon semmi sem .
  • brozy
    Elolvastam amit írtál. Állítok akkor valamit egyszer már én is: Állítom, hogy nálad az őszinteséggel nincsen baj. Őszintén írtad ide ezeket a gondolataidat.

És most valami egészen más: Megkérlek még egyszer, az #1427-es beírásban szereplő videónak a 3:27-től kezdődő három és fél percét nézd meg újra. Miért? Mert úgy látom nem érted miről van szó. Azért.

A tudomány tart valahol. Most éppen itt. A tudós nyíltan elmondja mi az a pont hol komoly gondok merülnek fel tudásukban. Nem szeretném ide leírni a szavait, de ha ennyire értetlen vagy, ha ennyire nem arról beszélsz, amiről egyébként azt állítod, hogy nem úgy van, akkor ugyan mit tehetnék?

Nézd, van egy kétely, amire nincsen magyarázat. Te ezt a kételyt vonod kétségbe. Ez azért elég szokatlan. Egy elméletet kritizálhatsz. Egy jelenséget magyarázhatsz másképpen mint mások. De egy kételyt, egy "nemtudjuk" tudományos elmondást azért nem szerencsés megkérdőjelezni.

Megkockáztatom: Nem érted miről beszél a tudós.

Nem szeretném, ha félreértenél! Ezzel a pár mondattal én nem vontam kétségbe a te állításodból új (vagy nagyon is régi) fizikai hivatkozásaidból egy mukkot sem. Csupán azt szeretném, ha ezt az egészet végre az elején kezdenénk, nem pedig a kellős közepén.

Ha negálsz valamit, előbb tudnunk kellene, hogy pontosan mit negálsz. Csak azután jöhet a szerinted jó megoldás.

Meg tudnánk ebben egyezni? Ha nem, én befejezem veled a beszélgetést.
  • Pluskast
    Néha..... (isten bocsássa meg nekem)
  • immovable
    Te elolvasod? :D
  • Pluskast
    Ok, hogy itt elbeszélgetsz magadban, magaddal. Még az is ok, hogy kb. a 99%-át nem lehet megérteni annak amit leírsz. De könyörgöm legalább a helyesírásra figyelj oda légyszíves!!
  • forrai
    Mindezt valakinek legalább egyszer, nyiltan, őszintén, ha kell, ilyen képiesen, de KI KELLETT MONDANIA!!!
    Különben változatlanul folytatódna egészen a teljes szellemi elbutulásig!
    Dühösök lehetnek, haragudhatnak, oda se figyelhetnek, lekicsinylően mosolyoghatnak, kitörülhetik, mindegy, hogy kik, hol és mikor: de legalább egyszer, le lett írva!