A fizika és csillagászat közös témái
-
brozy #1468 Elolvastam amit írtál. Állítok akkor valamit egyszer már én is: Állítom, hogy nálad az őszinteséggel nincsen baj. Őszintén írtad ide ezeket a gondolataidat.
És most valami egészen más: Megkérlek még egyszer, az #1427-es beírásban szereplő videónak a 3:27-től kezdődő három és fél percét nézd meg újra. Miért? Mert úgy látom nem érted miről van szó. Azért.
A tudomány tart valahol. Most éppen itt. A tudós nyíltan elmondja mi az a pont hol komoly gondok merülnek fel tudásukban. Nem szeretném ide leírni a szavait, de ha ennyire értetlen vagy, ha ennyire nem arról beszélsz, amiről egyébként azt állítod, hogy nem úgy van, akkor ugyan mit tehetnék?
Nézd, van egy kétely, amire nincsen magyarázat. Te ezt a kételyt vonod kétségbe. Ez azért elég szokatlan. Egy elméletet kritizálhatsz. Egy jelenséget magyarázhatsz másképpen mint mások. De egy kételyt, egy "nemtudjuk" tudományos elmondást azért nem szerencsés megkérdőjelezni.
Megkockáztatom: Nem érted miről beszél a tudós.
Nem szeretném, ha félreértenél! Ezzel a pár mondattal én nem vontam kétségbe a te állításodból új (vagy nagyon is régi) fizikai hivatkozásaidból egy mukkot sem. Csupán azt szeretném, ha ezt az egészet végre az elején kezdenénk, nem pedig a kellős közepén.
Ha negálsz valamit, előbb tudnunk kellene, hogy pontosan mit negálsz. Csak azután jöhet a szerinted jó megoldás.
Meg tudnánk ebben egyezni? Ha nem, én befejezem veled a beszélgetést.