A fizika és csillagászat közös témái
  • brozy
    Már küldtem linket. A fizikus professzor érthetően elmondja amiért feltételezik a sötét anyagot, miért feltételezik a sötét energiát. Nem kell nekem semmit sem bizonyítani neked. Én ugyanis nem állítok semmit. Te állítasz, neked kell bizonyítanod állításod helyességét.

Eddig (számomra) még szóban sem tudtad megindokolni, logikus következtetésekkel alátámasztani az állításodat. Addig amíg ezt nem teszed meg, képleteidet, görbéidet meg sem nézem. Minek. Logikátlan, hibás alapokon nyugvó állításnak nem kell képlet.

A Nap forgásperiódusa kezdetben ~3 óra volt, a szétröpülése határán.

Egy újabb állításod. Minek? Még az előzővel sem végeztünk. Megkérlek koncentrálj előbb arra. Indokold meg szép kerek magyar mondatokkal, logikus módon, hogy miért nincsen sötét energia, miért nincsen sötét anyag szerinted.

Én egyébként hajlamos vagyok neked hinni. Tudom, hogy a tudománynak szüksége van nagy rejtélyekre, hogy kutatásait megindokolva pénzhez jusson. Nem esik nehezemre azt feltételezni, hogy az egész ciklotron kísérlet is erre kell. De feltételezni valamit, vagy tudni valamit két külön dolog. Nem vádaskodhatunk csak úgy vaktában. Állításod emiatt bizonyításra szorul.

Egy jótanács: Haladj szépen sorba! Az egymásból következők első tagját próbáld itt megindokolni. Jó, ha az eszedbe vésed, ha már az elsőt sem sikerül, akkora többire nincs is szükség.