A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Nagyon köszönöm a linket, egy részét megnéztem már, és végig nézem.
    Ha nem szükséges, nem gunyolódóm én sem. Csakhogy szó van benne egy erdélyi tudósról, aki Laurence előtt leírta a ciklotront, és akinek a publikációját nem fogadták el. Pedig ő németül irta. Az én magyarul irt dolgozatom ugyan ki fogadná el?
    Hát nem röhejes? Valakinek már elküldtem, neked is szívesen elküldeném.

Mert az sem egyszerű, hogy mit kifogásolok? Már próbáltam magyarázni.
    Mert sötét anyagnak sok minden nevezhető, és sötét energiának is.
    Van olyasmi, amire én is rábólinthatnék, mondván: igen- ez szerintem is nevezhető sötét anyagnak, és energiának, ha nincs jobb elnevezés rá.
    Azonban konkrétan az, ami az előadásban elhangzott, hogy a galaxisok rotációs sebessége, az univerzum tágulása stb: ezek téveszméi a tudománynak, amelyek alaptalan alapján alapulnak!
    És ez akkor is így van, ha egy nagyon tanult ember nagyon sok tátott szájúnak magyarázza el.
    A dolgozatbot, amit magyarul arról írtam, hogy mindennek az oka az általános árapály nem fogadják el! De nem ez a szörnyűbb, hanem az, hogy titeket se érdekel, ti se fogadjátok el.
    Egyébként figyeld meg: a kisérő szövegben alig esik szó fizikai eredményekről, csak gyógyászatról, erről- arról. Az is persze nagy szó. Azonban maguk se hisznek benne, az a nagyobb baj.