A fizika és csillagászat közös témái
-
forrai #1325 Bocsáss meg nekem, tényleg hibáztam. Többé se jól, se rosszul nem írom ki a nicked. Úgy jó?
Elég jól felbosszankodtál, kezdesz hát megérni arra, hogy gondolkozni is elkezdj. Mert így rajtad mérhető le a legjobban a fizika tehetetlensége, ami évről évre gyarapítotok. Ami miatt nem tud elkanyarodni a rossz kerékvágásából.
Nekem egyébként semmi bajom a modern fizika egészével, csak néhány vadhajtásával.
Sőt, azt állítom, a klasszikus fizikával lenne inkább sok utólagos tennivaló, hogy a kettő összejöjjön! Hogy ne kelljen ezotérikus sötét anyagokat kitalálnia a modern fizikának arra, amit az általános árapállyal is magyarázni lehet.
Vagy hogy vége értelmet nyerjen a klasszikus fizikában is a relatív tömegnövekedés?
Sajnos, a fizika legalább is a gravitáció területén több évszázados félreértelmezéssel küzd, amit önön tehetetlensége folytán képtelen észrevenni.
Ez a Newton gravitáció és az értelmezése.
Én meg nem vagyok fizikus, csak mérnök. Így hát véletlenül észrevettem, és ha már így van, úgy gondoltam: szólok már nektek is...
Erre te csaknem átkokat szórsz rám! Próbálj már megengesztelődni, és főképpen a tárgyhoz szólj!
Például válaszolj a kérdésemre: a gyorsulás képlet skalár, vagy vektor?
Ezt kaptad házi feladatnak, és ha jól válaszolsz- jelest kapsz tőlem!
Ami hidd el, egy idő után értékes jegy lesz.
Hasonló probléma van a matematikában is, csak ott azt komolyan is veszik (Robert Langlands kutatásai)
A fizika viszont semmit nem próbál tenni- Ezért én csupán arra ajánlkozom, hogy teszek lépéseket pl. az árapály kutatásában, amelyen egyébként már eléggé élen járok.
Lehetőséget adva neked, hogy egy ilyen élenjáróval szemben, mint én, védhessed a tanult fizikádat! Ami nagyon dicső. Különösen, ha már büszke lehetsz majd rá. Egyébként bízom benne, hogy nem vagy tanár. Mert látom rengeteget tanultál, és tudsz, de azt sajna mind változatlanul szeretnéd átadni. Kritika nélkül.