A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Polárka.
    Miért ne lehetne itt is trollkodás nélkül megvizsgálni, hogy vajon tényleg jól indult Newton után a fizika, ha máig tele van már misztériummal, és ezotériával, és nincs kapcsolat a klasszikus és a modern fizika között? Vajon jó célokat követ?
    Kármán Tódor apukája, szintén tudós-tanár azt mondta, hogy a fizikát nem elég csak fejleszteni, hanem időről időre újra kell gondolni.
    Én is így gondolom. Megvizsgáltam, és azt mondom, hogy nem jól indult!

Erre te, vagy ti megkérdezhetnétek, hogy szerintem miért nem indult jól?

Én akkor elismételném, amit már százszor elmondtam. Hogy a gravitáció elméletet csak elkezdte Newton, a tehetetlenség már kimaradt belőle, a specrel pedig, ami lehetne a folytatása, most egy külön, "modern" fizika.
    Mert a fizika sajna az a=-G*m/r^2 algebrai képlettel indult, ami pedig egyáltalán nem vektoriális. Csak akkor, ha annak nevezik ki, a mellére biggyesztve egy "i" egységvektort- amit mindenki elfogad, holott nem szabályos! Erre mondom, "piaci fizika", mert a tudományos alapjaitól fosztja meg azt.
    A fizika szerintem "töltésfizikától"indul. Amelyben a töltések eleve nem fizikai, hanem "tudati" tényezők (...tervek...), amelyek egymásba átalakulhatnak.

Most pl. egy bozontos részecskét próbálnak a gravitációra találni, mikor az elektron, mint részecske sem azonos az elektromos töltéssel?
    A töltések...NEM RÉSZ(K)ECSKÉK!
    Az értetlenségükhez még hozzákevernek egy adag "sötét anyagot" is, hogy a katyvasz még nagyobb legyen.
    Mindez a kivülállóknak, nektek lehet érdekes, és lelkesítő, nekem azonban nem.

Sok fizikusnak, csillagásznak sem. Például csillei csillagászok sem találtak sötét anyagot a Tejút magjában.
    Inkább abban kellene segítsetek, vagy részt vegyetek, hogy ezek a dolgok nálunk induljanak el.
    Nagyon szeretném, ha elolvasnátok legalább a "Galaxisok peremén" dolgozatomat.

Csak 13 oldal.