A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    (Az előző hozzászólásomat töröltetném).
    Helyette:
    A flyby hatást az űrszondák gyorsítására használják. Ennek során pl. a Földet is közelítik, amikor pontosabb mérések végezhetők. Azonban ekkor parányi, ám tendenciózus eltéréseket tapasztalnak a számítottól. Mindez hihetetlen, és csodálatra méltó pontosságukra utal.

Átirtam a WIKI táblázatot excelbe, és próbálom értelmezni. Természetesen sokféle magyarázata, napszél, stb lehet. Az árapály hatása azonban szükségszerű, elkerülhetetlen, és az említett tényezőkkel méretezhető is, pl. szerintem a keringési idővel is arányos.
    Csakhogy én azt is számítottam, hogy a Földpálya is távolodik a Naptól, mégpedig 2 m/év nagyságrendben. Ha a szondák is a Föld pályáján keringenének, nagyjából ugyanazt tennék. A pályájuk azonban hol távolodik a Naptól, hol csökken, és ennek megfelelően változhat a növekmény. Ezért most egy metodikán kezdhetnék dolgozni, hogy találjak szignifikáns tényezőket. (A keringési idővel kezdeném, azután pályaelemzéssel)

Az előbbi hozzászólásnál én még csak a Földre visszazuhanó űrhajókra gondoltam, amelyek árapály süllyedés számítási metodikáját már most is alkalmazni tudom.

Ami pedig a Pioneerek anomáliáját illeti, hogy lassulnak, az nem biztos, hogy árapály miatt van.
    Lehet, hogy azt tényleg valamely sötét tömegek okozzák, amelyeket pedig oly hévvel, szinte inkvizítorként ostorozok. Csakhogy nem a "Big- Bang univerzumunkon" belüliek, hanem annak határán kivüliek, amelyek méltán nem láthatók az eseményhorizontunkon túl!
    De lehet az oka a mi univerzumunk látható tömegeinek gravitációs térerrősség- eloszlása is, amelyet még nem ismerünk.
    És még sok mindenféle oka lehet a Pioneerek anomáliájának, napszél, csillagközi szél stb.

Érdekes lenne vizsgálnom ezeket.