A fizika és csillagászat közös témái
-
forrai #108 Dr Szász Gyula fizikus a brémai vákuum ejtőtoronyban, vákumozott kapszulákban különböző anyagú mintákat helyezett el, és filmezett azok zuhanása közben.
Azt tapasztalta, hogy azok esése között jól mérhető, a tömeghiánytól függő eltérés, késés van. Ebből arra következtetett, hogy a tehetetlen és a súlyos tömegek nem azonosak. (Elméletetét legjobban tőle, az indexen (iszugyi nick) ismerheted meg, ahol neki külön fejezetet nyitottak: újfizika néven.)
Természetesen a fizikusok kivetették őt, és a forum se igazán fogadja be.
Én a kísérleti eredményeit elfogadom, sőt, el is várnám, persze jó lenne, ha megismételhetné.
Ugyanakkor másképpen interpretálom az eredményeit.
Mert szerintem a súlyos és tehetetlen tömegek teljesen azonosak. Ezt bizonyítják azok a mérések is, amelyek mindegyike viszont "kvázi ekvipotencoiális gravitációs térben" készült (Eötvösé, a szputnyikok stb.), ahol nem történik energiaszint átlépés.
Ám az ejtőtoronyban zuhanó tárgy metszi azokat, energia szintjük változik.
Én úgy gondolom, hogy akkor a külső ellenállás analógiájára (toll és ólómgolyó) akkor felléphet egy "belső ellenállás" is, amely fékezi a zuhanást különbözőképpen.
Így szerintem is az ejtőcsövi kísérletekben így, vagy úgy de bizonyosan sérül a szabadesés egyetemlegessége!
Bizonyitékom pld. a Hale-Bopp üstökös, amelynek különböző anyagú csóvái eltérően hajolnak el. (És ne mondd-hogy a napszél miatt...)