• NEXUS6
    #18
    Ha komolyan gondolják, egy jó rehabilitációs eszköz lehet. Ma bármilyen ok miatt válik valaki járás képtelenné kap egy olcsó kerekesszéket és annyi. Az hogy mi az ok, lábak hiánya, gerincsérülés, stb ma még egyre megy.

    A ma még kerekesszékre szorulók jelentős része azonban a jövőben visszanyerheti a járóképességét és csak átmenetileg lesz esetleg erre szorulva.
    Gondolok arra, hogy őssejt technológiával, helyre lehet állítani az idegrendszer sérülését. Ha ez nem jön be, akkor gyakorlatilag egy számítógépes rendszerrel, mesterségesen lehet stimulálni az izmokat. Ha erre sincs lehetőség a végtagok fejletlensége miatt, még mindig jobb ez, mint a kerekesszék.

    Ha mozgatják a végtagokat és így kapnak folyamatos ingerlést az egy folyamatos rehabilitációs tornának felel meg, és ezerszer jobb, mint naponta 1-2 órát dolgoztatni valami rehab tornán, aztán visszaülni, visszaszokni a kerekes székbe.

    Nem lesz talán soha igazán olcsó, de ha a kerekes székesek nagyobb százaléka kapja vissza a járásképességét valszeg nem is kell, hogy az legyen.
    Szerintem.

    Mert itt is az jön elő, amiről beszélgettünk, hogy a mai liberális felfogás szerint a kerekesszékes, roki, homi, kissebségi, szegény, hómlesz akármilyen marginális társadalmi réteg ugyan el van ismerve olyannak, amilyen, de úgy nagyjából xarik rá ez a fajta politika, és nem segíti abban, hogy valójában az legyen ami lenni akar. Sőt kihasználja őket, hogy segítségükkel ossza meg a társadalmat, az embereket.
    A kerekesszékes valszeg nem akar kerekesszékes lenni egész életében, a homi sem akar feltétlenül kilógni a társadalomból, ha csak nem tömik tele a fejét a meleg-öntudatról szóló baromsággal, a hómlesz is valszeg szeretne a társadalom megbecsült tagja lenni, ha a társadalom valóban segítené ebben és nem abban, hogy büdös, kultúrátlan, ingyenélő maradjon.