Avagy mangalica töpörtyű csoki köntösbe
-
1 honlaprol masolva:
Ki gondolná, hogy a debreceni Mangalcia Fesztiválon találok olyat, amire édes szájúként felfigyelhetek?
Na nem, nem szabad mindjárt jóra gondolni.
Jókedvű, gyanútlan Piac utcai sétánk során a vásárosok között feltűnik nagy barna tábláival egy olyan felirat, miszerint ott étcsokoládés mangalica töpörtyű kapható, a Chocolitza. Mivel annyira rémesen hangzott, egyszerűen kötelezőnek éreztem odamenni.
Az úr egykedvűen mesélte mindenkinek a bizarr részleteket. De előtte látlelet: képzeljük el, ahogy a táblás csokoládékban kitüremkednek a mogyoró- és mazsolaszemek, úgy ebben töpörtyűdarabok látható domborulataiban szörnyülködhetünk. Megkérdeztem:”Ez sós vagy édes?” Bár az árusító szerint inkább sós, meg kellett kóstolni. Kis drazsét kapok hát a teszthez, irány a száj. Vagy nem, inkább nem. Najó, végül mégis bekaptam. Hm. És még egyszer, hm. Azt kell mondjam, sokkal rosszabbra számítottam, de valljuk be azt kaptam, amit ígértek, hát nem érzem magam becsapva: sós, zsírgombócot csokoládéba rejtve.
Én biztosan soha nem venném meg (pláne 900 forintért tábláját) élvezeti célból. De remekül beválhat rosszízű tréfának, vagy egy szúrós lámpával kínzáshoz.