okosan gyerekek#6
hűvösfiú83-as, az a véleményem, hogy fogalmad sincs az iparművészet értékobjektivitásáról. Ez egy nagyon szép készülék, és ez nem egy objektív vonatkozási igényű kijelentés, nem egy "szerintem", érvelni nem fogok, a zsenik nem tudják az utat A meg D között, csak ott vannak. De majd vissza nézel 50 év múlva, és úgy fogják mutogatni többek közt ezt a modellt, mint egy 100 éves Jaguart. Miért? Mert a társadalomba szugerált igények, ti. a divat, hamar elkopik, aztán mindenki visszanéz pár évet fotókon, és ég a feje, hogy milyen ruhákban járt, milyen haja volt, milyen zenét hallgatott. Ezzel szemben az érték örök. Ebben pedig megnyilvánul az olyan számotokra megfoghatatlanságok lényege, mint amilyen az, hogy a szép, a jó, hogyan nyer általános érvényt, hogyan lép ki a szubjektivitás szűklátoköréből.
Mellesleg a Hero is egy formabontó design képvisel, de okoskodjál, majd tíz év múlva egy-egy arcon csapással háláld meg helyettem is az ostobaságod, és azt, hogy mindezt a személyes véleményed határvonalain kívülre hordtad össze.
A telefonról meg az a véleményem, hogy a Nokia egy nagy kalap szar lett, túl az egyszer belefektetem, kifejlesztem, aztán többször pénzt csinálok belőle üzletpolitikán, ami a "feküdjünk rá a szolgáltatásokra" címszó alatt fut. A nokiától nem a szolgáltatás hiány miatt mentek el, hanem azért, mert amikor a nokia 5 megapixelekkel villogott, a Samsung stabilan adta már a 8, a SonyEriccson már akkor próbálkozott a 12 megapixellel. Mert a többi gyártónál az 1 és afölötti gigahertzekben mért órajeleken futkosnak a processzorok, a nokia meg szarakodik a 600-as procijaival. Hogy a Samsung tavasszal már projector nyalábokkal égette az arcunkat a Beam képében, a nokia még csak álmodni sem mer ilyen megoldásokról, illtve nem akar, mert szeretné költséghatékonyabban megoldani a dolgokat. Csak az a baj, hogy ennyit nem lehet kifacsarni a kecske meg a káposzta összehangolásából, egyszerűen nem. A szolgáltatásos elszállásról meg csak annyit mondanék, hogy Layar. A nokia hol van ehhez képest? Ne vicceljünk már. A google mapsben már rég van tömegközlekedési navigátor* (egyes városokban) a Nokia most fejlesztgeti, pedig úttörő volt a telefonos GPS-szoftverek fejlesztésében.
A poén, hogy jön a nagy nokia lefejezés, erre előállnak a nagy zsenialitással :DDDD, hogy innentől a szolgáltatásokra fognak nagy hangsúlyt fektetni, hogy visszacsalják a megcsalt szamurájokat, ti. azokat a vásárlókat, akik akkor is nokiát vettek, amikor mástól jobbat kaptak volna, mer' ők kitartanak a csapat mellet -- jóban, rosszban. Gratulálok!
A nokia halálra van ítélve, most kezdenek a hírportálok merni negatív hangvételben írni, de nyugalom, ezt is csak azért merik megtenni, mert egy éra lezáródását várják. Várhatják! :D Ha egy éven belül letesz olyan telefont a Nokia, ami akkora áttörést hoz, mint anno az N95-ös, vagy a 8 gigás, itt teszek ígéretet, hogy személyesen írok Stephen Elop brend nú főf@sznak, és elnézést kérek, hogy mindezt tévesen előre vetítettem és oktalan lejárattam a romokban heverő brandjüket.