Yv@n#92
"A WIN 7 nem tud frissíteni XP-ről. Minden beállítás, téma, kedvenc elveszlik.
A levelező prg-om fiókjait egyesével állítgathatom be újra, nem beszélve az 5 év alatt összegyűlt , gondosan válogatott és archivált levelekre."
Ez így ebben a formában nem kerek azért. Van egy eléggé használható import tool win7 alatt, amivel a régi beállításaid át tudod emelni az új rendszer alatti userprofilod alá. Ez persze nem segít, ha szoftver kompatibilitási parába ütközöl, de azért jelentősen leegyszerűsíti az átállást.
Nem mostanában néztem, de úgy emlékszem külön meg is lepődtem, mert a korábbi windows verziókban ez egy eléggé elkefélt megoldás volt, azt feltételezte, hogy megvan a régi géped is és az új géped is, és egyszerre fut mindkettő, és majd egyszerre futtatva a kettőt vagy hálózaton, vagy külső tárolón át mozgathatod át az adatot. Ehhez képest az új migra wizzard egy felüdülés.
Nyilván egy régebbi gépre nem feltétlen érdemes win7-et telepíteni, egy új gép vásárlása esetén, azonban szerintem nem igazán lehet kérdéses a dolog.
"A betöltés fél perc helyett majnem 50mp. A leállítás 20 helyett 45! mp."
Ezt őszintén már az ubuntunál sem értettem, mikor a 30 sec alatti boot időre gerjedtek. Épp leszarom, hogy ha 5percig bootol is a gép, ha aztán mikor már elindult többé nem kell várni semmire. Haponta egyszer bootol be, nem indítgatom újra 10percenként.
"Semmi sem ott van ahol az XP-ben, mindent keresni kell, ez rengeteg időveszteség."
Ez egy érdekes dolog, megszokás kérdése. Én azt vettem észre, hogy vista óta a start menüben nem igazán mentem egy szintnél mélyebbre, mert egész egyszerűen nem kell. Ott egy szövegmező, ami vagy futtatás, vagy autocomplete keresés funkciót lát el, csak beírom az első két betűjét annak amit keresek, és már dobja is a találatot, kb tized annyi idő alatt, mintha a menük közt kattintgatnék. Ez persze a felhasználási szokás kérdése is, mert én mondjuk jellemzően gépelek meló közben, nem annyira kattintgatok, így jobban kézreáll a windows gomb és utána pár egyéb billentyű meg az enter lenyomása, mint átnyúlni az egérhez, lekavarogni vele a start menüig és azon belül elnavigálni a kívánt alkalmazásig.