• kisedi
    Nos. Eddig elmondhattam, hogy az XP örök, a Nettopokon csak ez indul el, emiatt
    minimum 2014-marad. Nálam is, mivel nincs olyan szoftver a 3dmark Vantage-on kívűl ami nem indul. Van driver az ócska scaneremehez, nem kell kidobni a 4 éves TV kártyát, nem foglal 2Gg helyett 10Gb-ot az oprendszer. Ez az XP 5 éves, 1X SEM kellett újratelepíteni, nem lassú. Az 5. alaplapot koptatja, egyszersem volt gond, mindig sima frissitéssel onnan folyttatam a munkát ahol abbahagytam.
    A WIN 7 nem tud frissíteni XP-ről. Minden beállítás, téma, kedvenc elveszlik.
    A levelező prg-om fiókjait egyesével állítgathatom be újra, nem beszélve az 5 év alatt összegyűlt , gondosan válogatott és archivált levelekre. Egy sor prg-ot ki kell cseréljek, powerDVD,Nero és a jóisten tudja, nem beszélve h dobhatom ki a lapscannerem, a webkamerám, a TV kártyám, csak azért mert nincs hozzá még Vista driver sem. Kipróbáltam egy HDD-vel a Win7-et Énis persze. Hát. A beigért gyorsulás elmaradt. A betöltés fél perc helyett majnem 50mp. A leállítás 20 helyett 45! mp. Semmi sem ott van ahol az XP-ben, mindent keresni kell, ez rengeteg időveszteség. Az Xp virtuális módot kenhetem a hajamra ha pl TV-zni, scannelni akarok. Ha nincs olyan fontos szoftver ami nem fut Xp alatt, ha nem gyorsul a gép működése (kivéve a keresést) ,ha lessz update és biztonsági frissítés még 4 évig s Mhelyemen Xp fut kb 3000 számítógépen akkor MIÉRT váltanék?