Komolytalan#82
Flashről a gyártója (Adobe) úgy tudja csak Mac/Windows alatt fut (megnéztem). Nem flash playerről beszélek, hanem a fejlesztő eszközről. Fotóbolt 280ezer, azért elég trágya használt autót adnak. De ha kell mellé illustrator, flash, dreamweaver, fireworks, meg acrobat is (nem, nem a reader, a writer), akkor meg 770eFt. Az upgrade meg - a nagy csomagnál - 280eFt, és pl Macromedia Studio 8-ról is lehet rá updatelni, ami kb 4-5 évenkénti 280eFt-t jelent.
Wine meg nem natív futtatás, szóval nem lesz azonos a sebesség, memória igény.
Ja, hogy én 1%-ban vagyok, mert ezeket használom? És nem tudom elsorolni a másik 99%-ot? Hát járd körbe a cégeket, és kérdezd meg mindet - biztos el fogják magyarázni, hogy ők pont melyik program miatt nem váltanak linuxra. Tuti nem azért, mert a saját maguk ellenségei lennének.
Linux desktop program egyetlen egy sincs, ami jobb lenne, mint a Windowsos megfelelője. Egyszerűen azért, mert ami jó linuxos desktop program, azt lefordítják Windowsra is, de ez visszafelé nem igaz. Ez a nagy büdös helyzet, és ezért van az, hogy Linuxot használni desktopként egy már meglévő XP helyett nevetséges. Új gépen esetleg, szerverként simán linux a nyerő. De meglévő XP-t linuxra váltani, az vicc.