• Penge4
    "Lassan azon fogja magát észrevenni, hogy nélkülem a villanyt sem fogja tudni felkapcsolni a házban, ha ilyen ütemben megy tovább a fejlődés. És még simán elélhet 30 évet is. És 30 évet leélni teljes kiszolgáltatottságban (most még egy öreg CRT-tv-m van, de a következőt már be sem fogja tudni kapcsolni, ha ez megadja magát...)..szóval ennyi évet mástól való függésben leélni eléggé gyötrelmes lesz."

Nálam ugyanez volt a helyzet. Én úgy javítottam rajta (tudom, nem szép dolog), hogy megmondtam neki, hogy nem segítek többet, elrontani nem tudja, nyomogassa, tapasztalja ki ő maga.

Akkor még panaszkodott, hogy milyen vagyok, hogy a saját anyámnak nem segítek, azóta viszont már tud SMS-t írni, MMS-t írni, A TV-t kezelni (nem, nem csak csatornákat váltani), a DVD lejátszót kezelni, ilyesmi.

Szóval amíg nem volt ráutalva, hogy valamennyire megtanulja, addig kényelmesebb volt neki szólni, hogy állítsam be ezt, vagy azt, vagy keressem ki a telefonmemóriából xy ismerősét, de mikor nem segítettem, akkor kénytelen volt magának felfedezni.

Tapasztalat útján könnyebben tanul az ember.