Az emberi társadalom értelemesebb, esetleg butább volt a régebbi időkben? (100 éve vagy akár ezer évekre visszamenőleg is.)
  • forrai
    #261
    Nekem is nehéz belátnom, de mégis azt kell, hogy mondjam, hogy az Ember, mint egyed további fejlődését éppen az eddig elért fejlettsége gátolja.
    Hogy létre tud hozni olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban gondolkodjon anélkül, hogy további lebenyeket növesszen az agyára, hogy akkora koponyája legyen, mint az elefántnak, és hogy ahhoz 82-es szandált, és 105- ös nyakméretű inget viseljen.
    Hogy körberepülje a földet két óra alatt szárnyak nélkül.
    Hogy tudhasson mindent, amit mindenki más tud, de ne mindig, csak akkor, ha kell. Hogy szaporodjon akkor is, ha ő nem szaporul.
    Egyszóval: ahogyan az élő sejtek alig változtak milliók alatt, csak a belőlük alkotott szervek, és lények, ugyanúgy az Ember is csak sejtje lesz az Emberközösségnek. Amelynek nemcsak élő, hanem élettelen részei is vannak (számítógép), ahogy nekünk is a hajunk.
    Az emberközösség az emberek, és a pertifériák összessége.
    Ezen belül az embernek már csak annyit kell, szükséges és lehetséges változnia, amennyi a mondott perifériákkal nem lenne elérhető.
    De pókemberre nincs szüksége, mert arra van más eszköze. Batmanra sincs. Nem is tudom, milyen képességet kell megszereznie azon kívül ami már megvan? Talán bicikliznie kellene még megtanulnia? (Vannak már ilyen törekvések, egyelőre periferikus két kerékkel, később azonban talán az Akhillesz ina alakulhatna át?)
    Komolyan- szerintetek milyen új képességre lenne szüksége, lehetne nekije?
    (A disznóságokat most hagyjuk ki)