Az emberi társadalom értelemesebb, esetleg butább volt a régebbi időkben? (100 éve vagy akár ezer évekre visszamenőleg is.)
  • forrai
    utálom a hülye "1ébként"! Azt miért lehet?
    Miért nem irhatok viszont én a KÉPLET UTÁN mértékegységet?
    Mert nem is képlet az, ami után nincs mértékegység, mégha néha én is elfele-lejtem!
    "Newton erőhatást fogalmazott meg". Mondtam, ő a direkt szemléleti módot vizsgálta. Az ő elmélete két tömegpontnál kezdődik, amelyek között erő lép fel!
    Én meg kiegészítem a folytonos szemlélettel, ami egy valós, mérettel bíró tömeg (és nem pont) sűrűségeloszlása a környező térben, ami a gyorsulásvektorral jellemezhető. Gyorsulásvektora pedig akkor is van egy tömegnek, ha nincs egy másik tömeg, vagyis erő, csak ő egyedül, aki nagy erőfeszítések árán egy helyben áll. De ha csak gyorsulni kezdene, akkor már reá is hatna a saját tömegének visszahúzó ereje, amit te telhetelenségnek neveze, és lélekszakkadva próbálod bizonyítani, hogy annak tömege pontosan egyezik a súlyos tömegével.
    Ezt se kéne keresned évszázadokig lélekszakadva, ha tudnád, hogy a vonzás és a tehetetlenség is ugyanazon tömeg (forrás és nyelő) megnyilvánulása.
    A tömegsűrűség pedig a tömegnek egy r helyvektorral meghatározott gömbi térfogatban (V=4(PI)/3* r^3) lévő fajlagosa: (ró)= m/V) kg/m3). A dimenzióról azért sem mondok le!