Az emberi társadalom értelemesebb, esetleg butább volt a régebbi időkben? (100 éve vagy akár ezer évekre visszamenőleg is.)
  • forrai
    Ez a topik alkalmas filozofálgatásra, tegyük tehát azt. Mert egyébként ez a kor eléggé túlnyomóan a pszeudo, fals logika kora. Lenézik azt, aki akár egy kicsit is filozófál. Azt mondják: az marhaság, egyedül az "egyszer egy" igazsága igaz.
    Én meg azt állitom, hogy az sem mindig, csak a "piacon", vagyis a köznapi életben igaz.
    Mert különben az egész = alma a négyzeten. És ha a számok valóban ugyanúgy a kompatibilis tudat egyedei, őket se lehet négyzetre, méginkább köbre emelni. Márpedig azok, mindenből ez látszik!
    Ezért a számok is "jellemesek", és a maguk algebrai nyelvén kikérik maguknak azt, hogy szimpla mennyiségként kezelik őket! Aki pedig érti a számok nyelvét, az odafigyel rájuk (például én egyedül). Az tudja, hogy a számoknak van mennyisége, amelyek a természetes számok, és minősége, ami viszont mindenféle más számjel és jel. Például a minusz is.
    Mert a számok minősége egyfelől éppúgy ahogy a mennyiségük is, számjelekkel, másfelől pedig más jelekkel írható fel.
    Amire a piacon azt mondanád: (fél alma, 1 db), arra a számoknál azt mondod: (fél 1 (=tulajdonság), 1 db). Vagy (négyzetgyök kettő (=tulajdonság), 1 db).
    Az utóbbit elvileg számjegyekkel is felírhatnád: 1,41*1=1,41... Ilyenkor elhagyhatnád az 1-es szorzót is: =1,41... Sőt, megszokásból a három pontot is elhagyhatnád, ami pedig azt jelzi, hogy ez egy "számjegyekkel végig fel nem írható", végtelen, nem szakaszos tört. Vagyis hogy "nem felírható"= azaz hogy IRRACIONÁLIS".
    Vagyis ismét a Fermat tételnél vagyunk. Amelynek már valójában maga a kérdésfeltevése is irracionális. De ha feltesszük mégis, akkor az eredménye az, hogy= "felírhatatlan irracionális egész szám"!
    Az, hogy a matematika évszázadokon keresztül nem tudja még ma sem- hogy mi a Fermat sejtésben irracionális, az a jelenlegi pszeudo, fals logikájának legszebb bizonyitéka.
    Na már most- kiváncsi vagyok, hogyan tudnám ezt az "Acta Matematikában", vagy legalább a KÖMÁL-ba publikálni.
    Hát ide írom, hiszen itt se nevetnek ki jobban.