Az emberi társadalom értelemesebb, esetleg butább volt a régebbi időkben? (100 éve vagy akár ezer évekre visszamenőleg is.)
  • remark #176
    "Egyébként mindegy, hogy mit hiszel, onnantól kezdve, hogy nem tudtad felfogni, hogy mi az, hogy a bank bent tartja tartaléknak a pénzt..."

Értem én, hogy mi az, hogy benntartja, de a valóságban meg nem tartja bent.

"Egyetlen dologhoz ragaszkodtál csak, ahhoz, hogy szerinted a bank(ok?) akkor és annyi pénzt varázsolnak elő, amennyit akarnak, végtelen mennyiségben, korlátok nélkül."

Igen, annyit, amennyit akarnak, és akkor amikor akarnak, azaz amikor és amennyit jónak látnak. Hogy te ezt lefordítod arra, hogy végtelen mennyiségben korlátok nélkül, ez csak azt mutatja, hogy nem érted, mit jelent az, hogy "jónak látják".

És tök mindegy hogy egy bank vagy ezer. Csak mivel az ezer bankos példát nem vagy képes felfogni, írtam, hogy legyen akkor 1 bank, csak hogy egyszerűsítsünk, arra meg az volt a reakció, hogy nade a valóságban több bank van, mondom jó, több bank esetén is minden ugyanaz, mert az 1 bank fiókjai pont olyan hálózatot alkotnak mint a központi bankhoz kapcsolódó kereskedelmi bankok, de ez már sok volt, és nem tudtad követni. Bucser is csak úgy ahogy, de vele legalább ment a beszélgetés, míg el nem utazott.

De ha ennyire szíveden viseled a témát, akkor miért nem az annak megfelelő topikban osztasz ki, ahelyett hogy itt hecceled a másikat?

Nézd meg inkább a Money As Debt II-t, mert az pont a kereskedelmi bankokról szól (Money As Debt I meg a központi bankokról), és teljesen véletlenül pont ugyanúgy magyarázza el a kérdést, ahogy én magyaráztam anno a Bucsernek, csak én mindezt akkor kútfőből tettem meg, a saját kutatási eredményeimet elétek tárva.
    A filmmel kapcsolatos kérdéseket meg nyugodtan tedd fel, csak ne itt.