Az emberi társadalom értelemesebb, esetleg butább volt a régebbi időkben? (100 éve vagy akár ezer évekre visszamenőleg is.)
-
remark #143 Hidd el én is nagyon unlak már...
Te azt szeretnéd, ha minden topikban csak a világnézeteddel kompatibilis vélemények fogalmazódnának meg. Mert te is az a fajta vagy, aki ettől jobban alszik. Vettem az adást, te ilyen vagy, elfogadom, nem is szólok bele abba, ha eltérő álláspontot fogalmazol meg. De azt elég nehezen nyelem le, hogy anélkül, hogy bármi jelét adnád annak, hogy legalább körülbelül érted, hogy miről beszél a másik, nekiállsz idiótázni. Ezzel érzékenyebb lelkivilágúak, mint amilyen te is vagy, a moderátorhoz fordulnának. Én szimplán megkértelek, hogy legyen inkább tűzszünet, és hagyjuk a másikat is élni. Te attól nem leszel kevesebb, hidd el.
Vagy fejts ki az álláspontodat, melyből mindenki számára világosan kiderül, hogy te mekkora géniusz vagy, és akkor engem, meg azokat akik szóba állnak velem, az ide látogatók automatikusan idiótának fogják gondolni. Na, tetszik a terv? Így kell személyeskedés nélkül legyűrni és elhallgattatni a másikat - mert ezt akarod, ugye? Persze ehhez először érteni is kellene valamihez, de legalábbis felfogni, hogy miről szól a vita. Mert ha még ennyi se megy, akkor marad a másik heccelése, személyeskedés meg a trollkodás.
Szóval újra megkérdezem: nem lenne jobb a tűzszünet?