Végre egy értelmes hozzászóló, aki rajtam kívül észreveszi a logikai bukfenceket is, nem csak a látványra recskázik!
"A 2. részben még odafigyeltek arra, hogy pl. Burke a támadás után, ne is kerüljön többett elő ui. nem klappolna az idővonalba, túl hamar kelne ki belőle a mumus. Na erre már nem nagoyn figyeltek pl. a 3-ban meg a 4-ben.
Mennyi idő kellett a 3-ban míg a kutyából ( a könyvben és a vágatlanban valami marhaszerű állatból) előbújjon a kis dög? 3-5 óra? Vitz.
Az első részben meg több nap..."
Pontosan ezek a logikátlanságok zavartak engem is — többek között — a folytatásokban. Kane napokig volt kómában, miután az arctámadó kiütötte. A filmben nem érzékelhető, de a könyvben elmondják, hogy néhány napig volt kiütve, amíg ők a javításokat végezték a hajón, és intravénásan táplálták.
Ezek után már a vicc határát súrolja, az AVP-ben a piramisban, hogy amint elkapják az arctámadók az embereket, öt perc sem telik el, és ki is kel belőlük az idegen. Ami aztán újabb öt perc múlva már kifejlettként támad. Az idegen ugyan gyorsan nő, de az eredeti film szerint is eltelt 12 óra(!) mire akkorára nőtt, hogy meg tudta ölni Brettet. Az AVP-ben már köptek az ilyen apróságokra.
Arról már nem is beszélve, hogy hogy a picsába (elnézést a profán kifejezésért) klónoznak valakit, aki ráadásul beleugrott egy kohóba?! Nem hinném, hogy akad szövetdarabja, pláne petesejtje, mert csak az a legjobb. De ha valami véletlen folytán egy génbankból szedték elő, akkor hogy a p***ába tudták úgy klónozni, hogy az idegen királynő is benne nőtt, mintha csak egy emberi szerv lenne, nem pedig egy élősködő parazita!
**sszátok meg, én el tudom hinni a hétfejű sárkányt is, és csuda jól szórakoztam pl a Sárkányszív című mesén, vagy a Shreken vén fejjel, meg elhiszem, hogy Peter Parker mászik a falon, mert ő szuperember. Énnekem attól áll égnek a hajam, amikor nem veszik észre, hogy képtelenségekkel ruháznak fel egy egyszerű halandót.
Tipikus hollywoodi téveszmék, amiről az emberek el is hiszik, hogy a valóságban is úgy van: Két autó karambolozik, és egy 10 Megatonnás robbanással semmisülnek meg. Ilyet még a gyúlékony anyagot szállító autók sem tesznek, maximum kigyulladnak, de nem robbannak. A személygépkocsik pláne, akkor sem, ha Mr és Mrs Smith 200 km/h-val kanyarogva a városi forgalomban, fejtetőn állva, hátrafelé lövöldözve véletlenül pont beletrafál az üldöző autó tankjába, mert nem fog felrobbanni. Max elfolyik a benzinje, és megáll.
Valakinek kilövik a kerekét, mire fel csikorogva fékez: Nos, ez az életben egyáltalán nincs így. Az életben az autótolvajok és a menekülők képesek akár felnin is menekülni, míg ki nem törik a nyakukat. A mezei ember persze, hogy nem akarja tönkre tenni a felnijeit, ha defektje van, ezért megáll kereket cserélni, de az sem vészfékezve.
Egy ember gyakorlatilag bármilyen magasból beleugorhat a vízbe, semmi baja nem lesz: Nem nagyon ajánlott kipróbálni, hacsak nem kaszkadőr valaki. A kaszkadőrök a gyakorlottságuk ellenére, és nem is ugranak túl magasról... ezek ellenére igen gyakran sérülnek meg. Esetenként belehalnak a mutatványba.
Lehetne sorolni a képtelenségeket napestig, de nem szándékom. Csak az, hogy rámutassak: a folytatások sokszor károsak, logikailag nem illeszkednek az eredeti történetbe, tele vannak ellentmondásokkal, és általában nem sikerül megismételni vagy netán túlszárnyalni az eredetit. Kivételt képeznek azok a filmek, amelyeket eleve több részesre terveztek, mint pl a Gyűrűk Ura, ami könyben is trilógia, vagy a Star Wars, vagy az Indiana Jones filmek.