MacropusRufus#48
Ezt is írtam: ami új votl benne az a 3D. És ennyi nem több. A grafika már évekkel ezelött is létezett ui. a Pixar tökéletesen ugyan ilyen technikát használ a karakterei életre keltésében. Magyarán: létező szinészek mozgását veszik fel és utánna szgépel ráhúznak egy skint/texturát. A számítógéppel történtő terperajolás sem új. Gy.k. technikailag CSAK a 3D-s kamerák voltak az újjak. Úgya külön ide fejelsztették. Tehát marad a 3D. De ugye a moziba azért megy az ember, hogy látványos dolgokat is lásson a hamár 3D-s a cucc. Az Avatar szolidan visszafogott 3D volt. Én láttam anno a Freddy halálát 3D-ben. Na az befosatos volt, ha nem is volt olyan látványvilága mint az Avatarnak, de amikor Freddí bátyó keze kijött a vászonból azért ott sok embernek tele lett a gatyája :)) anno. Ott ki-be mászkáltak a vászonról az emberkék. De a ZS kategóriába tartozó Véres Valentin 3D is sokkal ütősebb 3D-t valósít meg mint az Avatar. Vagy a Polarexpressz 3D, esetleg a ToyStory3D. Az Avatar olyan szolidka volt. 3D kamera fejelsztést nem vitatva: a technológia ott is adott volt, csak átt kellett picit alakítani. Lásd IMAX 3D... Polár szemüveg stb... ua. mint az Avatar, csak hát IMAX mozik már legalább 10 éve vannak.
Szóval a régebbi filmek mindíg ütősebbek, hiszen ők az úttörők. A többiek meg csak finomítanak.