• MacropusRufus
    azért a kérdés kérdés maradt: hogyan tudták x km-ről a köveket a célhoz vinni, továbbá feltenni őket az egyes szintekre.

Láttam egy műsort a natgeon, ami a Stonehenge építését feszegette. A tudósok "kis" kővel próbálkoztak, csupán félt tonna volt. Az első gond az volt, hogy nem tudták a követket odacipelni a fejtőtől a folyóig azokkal a módszerekkel, amikkel szerintük az akkoriak vihették. Amikor egy kis modern technikával odavitték, akkor jött a meglepi: az akkori leiírásoknak megfelelő hajót az 500kg súly lenyomta a víz alá, kb. 30cm-re bele az iszapba.
    Na akkor jött a kínos mosoly és a beismerés: hát foggalmuk sincs, de így nem.
    Na én kíváncsi lennék egy ilyen bizonyításra: a sok okos tudós fogjon egy szerin 4tonnás követk, az általuk feltételezett szánon cipelje el a Nílustól, kb. olyan messze mint ahhol anno a Nagy Piramis állt a Nílustól (mert régen a Nílus sokkal közelebb volt a piramishoz mint ma), aztán cipelje csak 1 sor magasságra. (az alapokat bármivel létrehozhatja...
    Valyon miét nem csinálnak ilyen kísérletett? (ha volt akkor vissza az egész, de szerintem nem volt)
    Talán ciki lenne, ha kiderűlne, hogy nem tudnak 4tonnát úgy mozgatni ahhogyan feltételezik.

Van Egyiptimban egy obelix. A világ legnagyobb ilyen jellegű köve. Több mint 42m magas lenne ha állna, és közel 420Km-re akarták vinni... a tudósok logikája mentén haladva: vinszolva, a homokban...

Szóval érdekes a cikk, de kb. semmit nem magyarázott meg, ui. azt senki nem vitatta, hogy az építtetők nem értettek a statikához meg matekhoz. Azt vitatja mindenki, hogy nem olyan technikával épűlt ahhogy a tudósok állítják.