• B0nFire
    #37
    Milyen tehát? A letöltött fájlból az honnan állapítható meg, hogy torrentklienssel, vagy éppen FTP letöltésvezérlővel töltöttem le? Sehogy. Ott van a merevlemezemen, oszt jónapot. A torrent valóban jogsértő a visszaosztás miatt, de nem erről van szó. Nem azt szajkózzák, hogy "illegálistorrent", hanem azt, hogy "illegálisletöltés", ami nyilvánvalóan egy oltári nagy hazugság, mert vannak, akik sosem torrenteznek, mert kvázi bonyolultnak tartják és nem értik, hogy működik. Mindent FTP-ről, rapidshare-ről, megauploadról, 4shared-ről, datáról, addátról, hotfile-ról, hellshare-ről szednek le. Ebben az esetben nem oszt vissza semmit senkinek, és mint mondottam: a letöltött fájlból nem lehet megállapítani, hogy mivel töltötték le. Böngészővel, UDownloaderrel, vagy µTorrenttel.

    Többek között pont ezért nem is zaklatják a magánfelhasználókat, amíg nem kezd el kereskedni a cuccal. Gyűjtögetni szabad. Nálunk legalábbis. Hogy Ausztriában ez törvényes-e vagy nem, azt nem tudom, de nálunk még egyelőre törvényes.

    Ezért kértem, hogy ne hintsük a téveszméket, amiket ezek a majom szervezetek szajkóznak. Egyet kell megjegyezni: Torrent — piros; FTP — zöld.