A FERMAT SEJTÉS története
  • forrai
    Szóval, a tárgyra térve:
    Bebizonyítottam (Sophie Germain nyomán, akit mélységesen tisztelek), hogy nemcsak a d=2n+1 alakú prímek, hanem valamennyi d=2kn+1 alakú prím is valamelyik a;b;c változó osztója kell, hogy legyen!
    Azt itt is le tudom vezetni, talán meg is teszem, hogy az ilyen számok számossága végtelen.
    Vagyis ha a változók ilyenekből (és más, nem ilyenekből is) állnak, akkor felirhatalan nagy egész szám keletkezik. Ami nem fér el a margón.
    Aminek valamely számrendszerben még az első számjegyét se ismerhetjük, mert az is meghatározhatalan. 10-es számrendszerben akár 9 számjegy lehetne.
    Csakis a bináris számrendszerben ismerhető, és csakis az első eleme- az egység.
    Vagyis egy n-ed számrendszer már eleve n-1 szeresen határozatlan, az irracionális egészek vonatkozásában.
    - Léteznek ezek a számok? Léteznek!
    - Megismerhetők ezek a számok? Nem, nem ismerhetők meg.
    Ők a Tudatos Létezés nem megismerhető egyedei.
    - Vannak a Tudatos Létezésnek megismerhető egyedei is? Természetesen vannak.
    - De mi a Tudatos Létezés? Melyek a meg, és nem megismerhető egyedei? A számok pedig hogy viszonyulnak ehhez? Stb.
    A logika nem szakadhat el a filozófiától, mert annak a Tudatos Létezés megismerése látja a kárát.
    Mert a logika bármely alapra, vagy anélkül is képes légvárat építeni.
    És a mai matematika, nézetem szerint- ilyen.
    Így a törekvések, hogy azt egyesítsék- kínnal végezhetők, vagy egyáltalán nem.
    Az algebra és a vektor algebra között is (ami pedig egyszerűnek tűnik), a jelenlegi ismeretek alapján LEHETETLEN hidat verni! Legfeljebb csónakon lehet átkelni. Énnekem ez így tűnik.