A FERMAT SEJTÉS története
  • forrai
    Örülök, hogy legalább foglalkozni próbálsz az eredeti szöveggel. Ám annak is annyiféle változata van, hogy nagyon érdekelne, te melyiket olvastad?
    Egyébként ha valaki, én tudom, mennyire nagy, és nehéz a bizonyítás, amelyet el kellett, hogy végezzen...természetes is, hogy írt róla.
    De arról is ír, hogy "nem lehet létrehozni" (felírni-fordítják), és hogy nem fér el a margón!
    Játékos felírásában látható még az "infinitum" (végtelen) szócska is, ami egyetlen fordításban sem szerepel. Talán más szó illett volna ott a helyébe?
    Pedig ő tanult ember volt...

Ahhoz azonban nincs semmi kétség, hogy volt bizonyítása is, amiről kellett is írnia. Ezért ezt nem is említettem. De szép tőled, hogy te igen.

Egyébként szerintem szándékosan választott olyan stilust, ami nem szokványos. (Ahogyan ti írtok néha magyarul.) Ezért próbálják összevissza átirni. Holott ő csak azt akarta jelezni, amit sokan kerestek később, és én másodszorra is bizonyítottam: hogy a megoldás: irracionális egész szám! Nem hozható létre, nem felírható.

Onnantól kezdve pedig, hogy valaki azt bebizonyította, az összes próbálkozásotok vitatni azt- csupán jó időtöltés (nekem is).