A FERMAT SEJTÉS története
  • forrai
    Akkor pontosítanám:
    A Fermat sejtést én a hatványösszeg elméletből nyert algoritmus segítségével igazoltam. (Lásd www.mek.oszk.hu/01800/01849), és www.megismerhetetlen.com honlap).
    Ehhez előbb levezettem egyedileg magát a hatványösszeg-képző algoritmust (A Newton- Girard képlet foglalkozik még ezzel).
    Azután elemeztem is, kérdések merültek fel, amelyeket megválaszoltam magamnak. Ez is hosszú folyamat volt, és köze nem volt a számvektor algebrához. (Olyan ez, mint amikor Sophie Germain bizonyította, hogy a 2p+1 alakú primek osztók kell, hogy legyenek. Én ezt folytattam az összes primre. Nem volt könnyű, évtizedekig tartott.)

És csak azután, amikor megértettem, hogy a megoldás "végtelen, nem rendezhető", vagyis irracionális egész, értettem meg FERMAT bejegyzését is:
    ...nem felírható... nem fér el a margón...

A számvektor algebra párhuzamosan eközben körvonalazódott, és annak szabályait próbálgatva jött egy másik bizonyítási mód: hogy hasonló probléma ott fel sem vethető, éppen az "egyediség törvénye" alapján (ami nem ismeretes).
    Talán Langlands emiatt sem vetette fel az algebra és a vektoralgebra egyesítését- nyílván, mert lehetetlennek gondolta?
    A számvektor algebra az, ami a kettőt egyesítheti!

Azt pedig felelőtlenség állítanod, hogy a különböző kitevőjű azonosságoknak ugyanazon megoldás feleltethető meg!
    Hiszen különböző 2np+1 prímszámok szorzatai! Még közös osztójuk sincs!
    Veled persze szívesen leveleznék, mert te a tárgyról írsz.
    De akkor írj gyakrabban, mert a trollerek, meg azok hiánya is kifárasztanak!