10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• trident
    Elnézést kérek (s persze mástól is), ha a hozzászólásom rontja a komfortérzetet a topikban. Mert nem szándékom senkinek sem a szórakozását elrontani.

Csak két gondolat:
    -szerencsére nemsokára visszakerül a topik a régi kerékvágásba, amikor az aktuális részről folyik a diskurzus. Szerintem bocsánatos bűn, hogy a szünetekben repkednek a cicik, indokolatlan kvízek meg a hupákolás megy.:D

-se a könyvben, se a sorozatban utalás nem volt ilyesmire. Tehát én sem spoilerként kezeltem. Ami szerintem fontosabb: úgy látom, hogy Martin apónak a jelen a legfontosabb, nézd meg, hogy Aemon mester, Ned/Robert király, stb. múltjával nem foglalkozik, nem az a döntő. Ha esetleg a teória igaz lenne sem hiszem, hogy jelentős változást okozna.
    (engem nagyon érdekelt volna Valyria bukása, de szerintem te is látod, néhány mondaton kívül nem kapunk mást, mert nem fontos a történet szempontjából)