19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ProGabe #6251
    Ez így nettó hülyeség, már bocs!
    Már így is rengeteg olyan dolog van a sorozatban, ami a könyvben csak egy félsoros utalás. Ha tényleg igaz a teória, akkor azt a sorozatban sokkal jobban ki fogják emelni, mert ki kell. Vannak olyan dolgok is, amikre - ha számszerűsíteni akarom - kb. 80%nyi esély van. Ha azokat beírom, akkor azok is spoilerek, vagy sem?

Szerintem az egyik legmegalapozottabb teória igenis spoiler.
  • MaRee
    Spoilernek azt tekintem, ha valaki olyan dolgot ír be ide, ami még a sorozatban nem történt meg. A fanok által kitalált, bármennyire is meglapozott teóriák nem tartoznak ide, hiszen a könyvben sem szerepeltek így feketén fehéren, és a sorozatban sem fog ilyesmi kiderülni, hogy Havas Jon nem Ned Stark fia.
  • Master91
    Pedig már az 1. könyvben is van pár utalás.

• Piszkos  Fred
    Varys és Illyrio sellők, eddig ez a legjobb, amit hallottam.
  • ProGabe #6247
    Mármint a legmegalapozottabb fan-teóriára nincs utalás?
  • trident
    Elnézést kérek (s persze mástól is), ha a hozzászólásom rontja a komfortérzetet a topikban. Mert nem szándékom senkinek sem a szórakozását elrontani.

Csak két gondolat:
    -szerencsére nemsokára visszakerül a topik a régi kerékvágásba, amikor az aktuális részről folyik a diskurzus. Szerintem bocsánatos bűn, hogy a szünetekben repkednek a cicik, indokolatlan kvízek meg a hupákolás megy.:D

-se a könyvben, se a sorozatban utalás nem volt ilyesmire. Tehát én sem spoilerként kezeltem. Ami szerintem fontosabb: úgy látom, hogy Martin apónak a jelen a legfontosabb, nézd meg, hogy Aemon mester, Ned/Robert király, stb. múltjával nem foglalkozik, nem az a döntő. Ha esetleg a teória igaz lenne sem hiszem, hogy jelentős változást okozna.
    (engem nagyon érdekelt volna Valyria bukása, de szerintem te is látod, néhány mondaton kívül nem kapunk mást, mert nem fontos a történet szempontjából)
  • Master91
    esetleges spoilernek mondtam direkt

és eléggé logikus lenne ha így lenne ahogy Ő leírta

de maradjon, engem ugyan nem zavar

csak akik csak a sorozatot nézik eszükbe se juthatott még ilyen
  • MaRee
    Ez nem spoiler, ez csak egy rajongók által kitalált feltételezés.
  • Master91
    Esetleges spoiler van a kommentbe, sztem törölje a házigizda.
  • trident

Úgy lesznek azok a kérdések megválaszolva és a titkok felfedve, mint a Lost-ban!

Hát még asztat sem fedték fel, hogy Havas Jon Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark gyermeke!!!4

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó lesz, jó lesz, kíváncsian várom. El is kezdtem olvasni a könyveket. Csak egy elvárásom van a sorozat felé: minőségi munka legyen, bárhogy fésülik ki a szálakat.
  • ProGabe #6241
  • ForzaInter
    a küzdősporthoz teljesen más izomzat kell mint a testépítéshez. van rá példa arra, hogy valaki testépítőből ment át mondjuk mma-ba, és teljesen megváltozott az alkata/izomzata.
  • MaRee
    Azért, mert bárki "gyúrós" el tud menni bohóckodni hogy ő tájboxos, attól még 50es karral meg 120 kilósan nem lesz olyan sikeres a sportban mint egy véknyabb küzdősportoló. De szerintem hagyjuk a témát mert nagyon off, aki akar az menjen a testépítés topikba vitázni.
  • Master91
    Miért kötelező hogy versenyző legyen?
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, engem sem ajzanak fel a pasiizmok és a rálihegésük. Deee sok itt a metrószegszuális (finom voltam, IGEN), ahogy elnézem... evvan...
  • QuippeR
    mernemazőedzésükrejártál.

jelzem mindenkinek, hogy el lehet menni bánatosabb vidékekre az izomszövetről társalogni.
  • G_ArchAngel #6235
    Menj el az edzésükre és látni fogsz.
  • MaRee
    Hát én küzdősportoltam egy pár évet, de testépítő alkatú versenyzővel még nem nagyon találkoztam
  • Master91
    Ellehet fáradni az edzésünkre.

Vagy ezt értelmezni:
    [url=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1284476874&no=6224]#6224[/url]
  • picket
  • MaRee
    Nyilván vannak nagydarab boxolók és küzdősportolók, de Jay Cutler szerű izomzattal rendelkező egyént ne várjunk, az egy másik sport.

Mellesleg a sorozat valósághűsége szempontjából Jonon ha egy deka izom nem lenne azt se nagyon vennénk észre, mert állandóan nyakig bundában van, de hatalmas mellizomra meg végképp nem lenne szüksége.

Nem a 300-ból kell kiindulni, meg egyéb baromságokból, a középkorban nem igazán volt külön izomspecifikus edzés, csak dolgoztak meg gyakorlatoztak a fegyverekkel. Nem igazán volt szempont hogy mennyivel tud az adott lovag fekve nyomni meg legyen 50-es karja, ha Sam szintű vívótechnikával rendelkezett Mint ahogy hiába lesz ma is valaki nagydarab majom és izmos, ha bal kézzel üti a jobb egyenest :D Az ilyenek fekszenek meg a leghamarabb.
  • Neoncsoves
    Ne a 100kg 4% testzsírszázalékos testépítőre gondolj, hanem egy szálkás 80-90 kilósra. simán kinézhet testépítőnek és jó erőnléttel simán boxolhat mellette.
  • G_ArchAngel #6229
    Nem.
    De mutass egyet aki testepitos formajat megtartva boxolt vagy K1-ezett. Csak egyet.
  • Master91
    Az az igazság hogy ilyen hülyeségeket rég olvastam már.

Nem láttál te még ex testépítőst boxolni és K1-ezni úgy érzem....

• Evoluti0N
    Ha már ennyire megy az off, akkor jöjjön egy félig off. Maisie Williams a Teens React-ben.
  • G_ArchAngel #6226
    Egyik baratom Mallorca 70.3-ra keszul, eddig magatol csinalta, de most mar van edzoje. Az elso dolog volt, hogy azonnal leallittatak vele minden erositest, izomtomeg novelest. Jelenleg izmot kell veszitenie, mert a testalkatahoz keptelen lenne elegendo energiat raktarozni a versenyre.
  • G_ArchAngel #6225
    Nezd meg az ironmaneket vagy ultra marathon futokat: a legtobbjuk csontvazra feszitett izom - ugyanannyi CH elraktarozasa utan tobbszoroset futjak, igaz lassabban a rovidtavfutoknak.
    Ezert volt az autos hasonlat. Nagy ero, de csak rovidtavon.
    Ha egy gladiatornak csak 1-2 ellenfellel kellett volna kuzdenie, akkor lehet jobban jartak egy Szikla fele felepitessel, de aki gyors akart lenni es akar 4-5 fordulot is tulelni, az Bruce Lee volt. A Spartacus nem volt dokumentumfilm sorozat, de ott is jol latszodott, hogy a viszonlag apro Spartacus, Crixus es Gannicus volt a bajnoktipus, nem a naluk joval nagyobb harcosok.
  • KaBuTo666
    Kérlek, ezt ne! Például nagy izomtömeggel is lehet gyorsan futni. Itt azon múlik, hogy mibe fekteted az erődet. Nézz meg pár nagy tömegű ketrecharcost, akik nagy izomtömeggel futnak, úsznak. Amire edzed a tested, gyakorlod, azzá válik.
  • G_ArchAngel #6223
    A nagy izomtomeg lelassit. Olyan, mint a muscle car: nagy motor, sok uzemanyagot gyorsan eget el. Tobbet er egy furge kis motor, ami ugyanannyi uzemanyaggal sokkal tovabb jut.
  • KaBuTo666
    Alig van mell izomzata...van hová fejlődnie.
  • cylonflatus
    Hát, ha főállásban csinálhatnám mint ő, leviszem én 6-ra is.
  • kissssss
    nos ö már tutifix hogy nem fog belehízni a fotelba.
  • G_ArchAngel #6219
  • Woodpecker
    Mondod ezt úgy, hogy daruval nem emelnek ki a fotelból úgy bele vagy hízva.
  • MaRee
    Na, akkor hajrá minden fogyni vágyó, ha ez ilyen egyszerű
  • G_ArchAngel #6216
    Nem nagy kaland, leviszed a testzsirodat 7% kornyekere es igy fogsz kinezni.
  • cylonflatus
    Vao, jól összekapta magát Pompeire.
    Amúgy Tyrion lettem.
  • sata75
    rendesen meg van rajzolva a srác, csak irigykedni tudok:)
  • szucsy89
    Mindig csajokat rakok, egyszer a topik hölgy lakóinak is legyen már jó:

• goldmember
    Ez csak egy makett.