A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Értem én, hogy megbántották, ő más szövetségest keres, de miért kellett mészárolni?
Vén farok már az öreg, sokáig nem húzza. Viszont ezek után ki az a degenerált, aki HÁZASODIK vagy szövetségre lép a Freyekkel? A Lannisterek a szövetségesei lettek. Nyilván nem hülye az öreg, vágja a családfát: a csodalámpás Jaime és a Cersei, nos ők nem vesznek el soha Frey lányt v. fiút, Jaime meg ugye nem is vehet. Tyrion? Ő pont egy Starkot készül elvenni. Akkor meg? De most őszintén? Közületek ki házasodna be ezután a Frey házba? Gombóc lenne az esküvőn mindenki torkában. :)
Szerintem fogságba kellett volna ejteni őket, aztán lesz ami lesz. Tudom, hogy az író így írta meg, és nagyot akart kavarni, de hosszútávon ilyet szerintem ritkán csináltak a történelem során. Hasonlót a magyar történelemben talán Hunyadi László lépett meg, és ugye ő is elbukott később. A családjának akkor szerencséje volt. De pont az az ember, Walder Frey, aki mindig hagyott egy menekülőkaput maga után hogy ha esetleg mégse a Lannisterek nyernének, na az zárja be örökre a családja előtt a más házakkal való szövetsége, legalábbis bátornak kell lenni bárkinek, aki oda akar beházasodni. Ha Martin ezt a szálat leépíti, remélem hasonlóan bánik el a Freyekkel is. Amolyan Zách Feliciánosan ...