A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
azért ha ilyen mértékben ölik a főszereplőket nem kellett volna kicsit több szereplőt beemelni már eddigi évadok során? 
Eddig úgy néz ki, hogy a Starkok szépen kiirtsák magukat..
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem működtettek egy kémhálózatot amivel legalább a saját családtagjaikat nyomon tudák volna követni és úgy akár lehetett volna kavarni john-on keresztül a vadakkal.
az nekem jobban tetszett volna mint ahogy itt a sorozatba volt mert olyan felesleges időhúzásnak éreztem ezt a szálat...
elmegy rá az egész évad és kb annyi történik h 30 db "vad" átmászika falon majd végül bekövetkezik amit már az elején sejthetett volna a vadak vezére és szimplán elfut...
ez elég csalódás volt...
másik a Drogárok, az egész történetbe ezzel a szállal szimpatizálok a leginkább, de semmit nem halad előre...
Titkon azt remélem, hogy majd vmelyik északi mondjukk start szervál vmi ősi artifactet amivel átveheti ezek felett az irányítást és megindul westeros ellen..
Az pl kifejzetten tetszett volna, ha pl John kinti kalandjai közben létrejön egyilyen nem kívánt találkozó és Johnt megszállja egy ősi szellem vagy vezért(nem tudom pontosan a Drogárok pontos történetét)
és szép lassan átveszi az elméje felett az irányítást és elindul a bosszúra vagy hódításra a Drogár hadsereggel mögötte(attól függ mi is got univerzumba ezeknek a története ezeknek)
Ezt tuti nem fogom látni, de ez nekem nagyon bejött volna(ha már a nekromanta reményem nem jött beXD)
meg arra is felfigyeltem h a dagi mikor leszúrja a Drogárt akkor szépen ott is hagyta azt a tőrt...ez is mekkora baromság volt..a logika azt diktálta volna, hogy semmi esetre se hagyja ott mert mint tapasztalta kb az az eggyetlen ellenszere a drogároknak...
a királyvári szálla az a bajom h nem halad semerre csak áll egyhelyben és folyamatosan csak időhúzásalvan tele.
azért kicsit durva, hogy csak 10 részes egy évad és még így is tele van ilyen húzásokkal végig minden részen.
pedig nem lehet azt mondani, hogy pici az alapanyag.
Ja és az eggyik részben Tywin megemlíti, hogy hatalmas tartozása van a koronának egy bank vagy vmi ilyesmivel szemben...erről egy spoiler mentes kis magyarázatot ha kérhetnék a könyvet olvasóktól?:)
A starkok ilyen hamari lefejezésével meg azt is sajnálom, hogy nem jöhetett össze a deneris+stark+lannsiter háború westeroson úgy epic lett volna, főleg ha pont a totális háború kellős közepén köszöntene be a tél és Masíroznának a Drogárhordák át a falon...
mondjuk biztos nem így lesz, de faja lenne lenne végre egy igazi szimaptikus élőőhalott sereg akiknek szivemből drukkolhatnékXD