10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• [NST]Cifu
    Kezdjük az elején.

Nem én kezdtem el valós történelmi eseményeket felhozni példának, hanem TomDantes, én neki reagáltam. Az általam felhozott példák pedig vannak olyan jók, mint az övéi. Az egész célja az, hogy attól, hogy ő felhoz egy példát, ami a saját érveit támasztaná alá, attól még nem lesz kizárólagosan ez az érv igaz. Én pont ezért hoztam ellenpéldákat, hogy lám, ilyen is volt.

Írod azt az esetet mikor nagy Sándor leverte a Thébai felkelést.
    Na ennek ott nincs köze mondjuk Robb esetéhez, hogy Thébai csak pár napra max egy hétre van Pellától. Nem hónapokra, mint a Folyóvidék Derestől.

Sándor nem Pellában volt ekkor, hanem északon az Illyria-i és Tráki felkelést verte éppen le, egész pontosan Pelium ostromát fejezte be. A Thébai felkelés kirobbantó híre pont az volt, hogy Pelium ostrománál Sándor meghalt.

Ami a távolságot illeti, katonaságának még erőltetett menetben is 13 nap kellett, mire elérte Thébát. Azonban visszautalnék egy apróságra, itt nem a közvetlen összevetés volt a cél, hanem arra egy példa, hogy egy hadjárat sikeres lehet úgy is, hogy a hátországod effektíve védtelen. Sándor leverte a felkeléseket északon, majd utána leverte a déli görög államok felkelését is utána.