A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
mindero #369 Ez a mostani rész is elég jó volt, bár lassan eloszlik a rózsaszín köd, és fel-fel tűnik pár dolog.
Az első hogy a jeleneteknek valahogy nincs súlya (legalábbis a cliffhangereknek). Valahogy nem érzem bennük a feszültséget, lehet hogy azért mert tudom mi fog következni, vagy mert nincs elég idő a jelenetre, vagy a zene nem elég átütő, nem tudom. Pedig a színészek, környezet mindent megtesznek érte.
04 spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor olvastam a regényt, és Lady Catlyn elfogja az Ördögfiókát, a regényben teljesen ledöbbentem. Valahogy jobban átjött hogy ez már-már felségárulás, és micsoda polgárháborús állapotot fog előidézni. Itt meg egy vállrándítással konstatáltam. Mondjuk egy feszültségkeltő zene nem ártott volna.
REGÉNY GIGASPOILER A 3 KÖNYVBŐL
[spoiler] Lassan asszem kitalálható hogy a Véreb lesz a 3. könyvből előrehozott haláleset, legalábbis a Kisujj szájába adott előtörténetből (amit a könyvben maga a kutya mond el a 3. könyvben) erre lehet következtetni, amúgy sincs idő a jellemének a kibontására, és a szerepe se valami túl nagy, gyakorlatilag ő az egyetlen akinek az előrehozott halála [spoiler]