10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• gulyasandras
    Sok igazság van abban, amit írsz, mondjuk a Drót egy kalap ***** sem ér, szerintem.

15 éve vagyok rajongó, de már az előzetesek elvették a kedvemet, az első (átpörgetett) rész után ki is léptem, de néha benézek ide + külföldi oldalakra.

Egyébként legalább 20 ismerősöm van hasonló helyzetben, ők szinte csak azért nézik, hogy lecsekkolják, hogyan néznek ki a helyszínek. A feldolgozás egyéb részei miatt pedig állandóan morognak. (Ha tudsz külföldiül, akkor láthatod, hogy bizony elég sokan kritizálják a sorozatot.) Nekem is azt tanácsolták, hogy idegeskedés helyett fogjam fel úgy a sorozatot, mint egy nagyon drága reklámkampányt a könyvekhez. (Ami már a Harry Potternél sem vált be teljesen, a visszajelzéseim alapján ennél a sorozatnál ez még gyengébben működik. Eladás != olvasás, ha már meg is veszi valaki. Sajnos sokan vették "tapétának", aminek értelmét nem látom.)

1. Eleve nem értem ezt a "HBO = minőségi sorozat" hozzáállást. A Maffiózók első évadának a fele + a Band of Brothers első fele kivételével személy szerint jó sorozatot tőlük még nem láttam. (Biztosan bennem van a hiba.)

2. Maga Martin mondta, hogy lehetetlen adaptálni :) , igaza is lett.

3. Bár a készítők sok sűrítést és több-kevesebb "egybeolvasztást" ígértek, ennyi epizódba (mivel egyre inkább szétválnak a szereplők) nem lehet bepréselni a sok történést, így az várható továbbra is, hogy erős csonkolások lesznek + vagy kimarad néhány főszereplő pár részig, hogy aztán kapjon 10-15 percnyi feltűnést, vagy belenyomják minden részbe 2-5 percig, ami pedig kevés, nagyon kevés. (Az utóbbi könyvek szintén ezzel a problémával küzdenek.)

3. Bár növelték 15%-al a kőccségvetést, legyünk őszinték, a duplázás is bőven ráfért volna a sorozatra, de minek erőltesse meg magát az HBO, ha így is nézik.

4. Ha már felhoztam Pottert: nem tudom hány éves vagy, de ott is megfigyelhető volt, hogy az évek múlásával még a filmeket istenítők körében is az lett az általános vélemény, hogy az 1-3. filmek kivételével (amelyek jóindulatúan megkapták a "nagyon halvány lenyomat" minősítést)a végeredmény borzalmas, egyszerűen csak a vászonra hánytak valamit.