19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#2382 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!TEny, hogy nem "megerositett" info, csak egy magyarazat. Viszont a legkonkretabb, ami a konyvben van. Es eleg elgondolkodtato, hogy miert nem beszelt rola Ned senkinek, es miert vette magahoz , es nevelete fiakent. Tudjuk mi tortent a tobbi sarkannyal. -
MaRee #2381 Nem törlöm mert tényleg nem olyan info, de azért óvatosan a szpojlerekkel, aki olvasta a könyveket az tudja, hogy egy pillanat alatt le lehet lőni a "poént" :D -
Hoz_Hun #2380 Ez csak spekuláció, nem igazán spoiler. Persze mehetett volna spoilerbe, mert a nem információ is információ. :) -
#2379 Ezt lehet jobb lett volna spoilerben :) -
#2378 Azért Ned Stark félrelépésében ne legyél biztos:-)
lehet Jon a sárkány vére is ;-) -
G_ArchAngel #2377 " (Ha tudsz külföldiül, akkor láthatod, hogy bizony elég sokan kritizálják a sorozatot.) "
Tobb zairei forumra is jarok, de nem panaszkodnak a sracok ez miatt.
Az utobbi egy evben csak ott a GoT rajongok szama korulottem, imadjak a sorozatot, legyen angol, nemet, japan, lett vagy litvan. Olyanok, akik a LOTR-t nem szerettek, parhuzamosan fogyasztjak a konyvet a sorozattal. Sokaig a WHSmith-ben is sorban kellett allni, pedig az nem apro halozat.
Nincs olyan nap, hogy a metron ne latnek 1-2 embert aki 'A Song of Ice and Fire' sorozat egy-egy reszet olvasna.
Bizonyara van, aki csak a polcra teszi fel, de en latom magam korul az olvasotabor novekedeset, raadasul 2 baratomnak magam adtam kolcson a konyveket, igy lehet tobben is olvassak, mint ahanyan megveszik.
-
#2376 *mármint Ashara. -
#2375 A regény alapján sokkal jobb nőt vártam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Briennere leszek kiváncsi! -
#2374 1. és milyen sorozatok minőségibbek szerinted? mert amit írsz, az alapján én azt mondanám, hogy egyáltalán nem is szereted a sorozatokat, de lehet, hogy tévedek.
2. egyértelmű, hogy sosem lesz olyan mint a könyvek, de még mindig jobb, mint amire személy szerint számítottam.
3. valóban.
4. nem ismerem. -
gulyasandras #2373 Sok igazság van abban, amit írsz, mondjuk a Drót egy kalap ***** sem ér, szerintem.
15 éve vagyok rajongó, de már az előzetesek elvették a kedvemet, az első (átpörgetett) rész után ki is léptem, de néha benézek ide + külföldi oldalakra.
Egyébként legalább 20 ismerősöm van hasonló helyzetben, ők szinte csak azért nézik, hogy lecsekkolják, hogyan néznek ki a helyszínek. A feldolgozás egyéb részei miatt pedig állandóan morognak. (Ha tudsz külföldiül, akkor láthatod, hogy bizony elég sokan kritizálják a sorozatot.) Nekem is azt tanácsolták, hogy idegeskedés helyett fogjam fel úgy a sorozatot, mint egy nagyon drága reklámkampányt a könyvekhez. (Ami már a Harry Potternél sem vált be teljesen, a visszajelzéseim alapján ennél a sorozatnál ez még gyengébben működik. Eladás != olvasás, ha már meg is veszi valaki. Sajnos sokan vették "tapétának", aminek értelmét nem látom.)
1. Eleve nem értem ezt a "HBO = minőségi sorozat" hozzáállást. A Maffiózók első évadának a fele + a Band of Brothers első fele kivételével személy szerint jó sorozatot tőlük még nem láttam. (Biztosan bennem van a hiba.)
2. Maga Martin mondta, hogy lehetetlen adaptálni :) , igaza is lett.
3. Bár a készítők sok sűrítést és több-kevesebb "egybeolvasztást" ígértek, ennyi epizódba (mivel egyre inkább szétválnak a szereplők) nem lehet bepréselni a sok történést, így az várható továbbra is, hogy erős csonkolások lesznek + vagy kimarad néhány főszereplő pár részig, hogy aztán kapjon 10-15 percnyi feltűnést, vagy belenyomják minden részbe 2-5 percig, ami pedig kevés, nagyon kevés. (Az utóbbi könyvek szintén ezzel a problémával küzdenek.)
3. Bár növelték 15%-al a kőccségvetést, legyünk őszinték, a duplázás is bőven ráfért volna a sorozatra, de minek erőltesse meg magát az HBO, ha így is nézik.
4. Ha már felhoztam Pottert: nem tudom hány éves vagy, de ott is megfigyelhető volt, hogy az évek múlásával még a filmeket istenítők körében is az lett az általános vélemény, hogy az 1-3. filmek kivételével (amelyek jóindulatúan megkapták a "nagyon halvány lenyomat" minősítést)a végeredmény borzalmas, egyszerűen csak a vászonra hánytak valamit. -
#2372 én a 720p-s verziot néztem mindkettőből. a webripes verzio a tévéshez képest sokkal rosszabb, kb mintha aviba néztem volna a sorozatot. -
#2371 hbo.com szerint a második rész megy le kövnek a GO-n is. -
simon7108 #2370 amúgy ez már 100%,hogy a GO-n minden rész korábban fog jönni egy héttel?
mert azt hallottam,hogy visszavonták és a 2. rész kiadását "hibának" minősítették.
remélem nem igaz és tényleg lesz hétfőn a 3. rész.
tud valaki erről valamit? -
#2369 2 tűz közé fog kerülni és majd döntenie kell. Nem olvastam a könyvet, szal ez csak az én meglátásom. :D -
ddany7 #2368 ez a grejoy gyerek nekem nem nagyon tetszik... úgy érzem lesz vele probléma rendesen -
#2367 Ejj, ez a 2. rész is nagyon jo volt :) -
#2366 huhh, akkor nem kell 2hete várnom :D -
#2365 Jaja, sajnos annyira jó sorozat, hogy nem lehet kezelni a függőségünket. :D -
simon7108 #2364 szóval magyarán mondva mostantól 1 héttel előbb fent lesz minden rész a neten.amikor a HBO-n adják a 3. részt akkor a GO-n a 4-et és így tovább.
ez jó mert így lesz mit nézni hétfőn is:D -
Hoz_Hun #2363 Elméletileg egész végig lesz ilyen:
-
G_ArchAngel #2362 Amugy ez egy opcio, nem KELL megnezni: be lehet osztani, megnezni a vegen egyszerre, felosztani 3-3-4-re, nehogy mar az HBO legyen a hibas, mert te nem tudod kezelni a fuggosegedet:) -
G_ArchAngel #2361 Ugy hallottam, hogy a 3.-at es 4.-et egymas utan adjak le es a kesobbiekben is ehhez a gyakorlathoz ragaszkodnanak.
Persze felvetodott a 8 - 6 - 9 -7 - 10 sorrend, amelyeket a 3. evad zaroepizodja elozne meg... -
MaRee #2360 Ha jól tudom csak az első két részt adták le így egymás után :) -
simon7108 #2359 remélem többet nem lesz ilyen.
vagy ha lesz akkor egész végig legyen így ne csak néha. -
simon7108 #2358 akkor lekapom.
bár nem tudom mit fogok akkor hétfőn nézni:D -
MaRee #2357 Jó minőségű, az előbb néztem. -
simon7108 #2356 valaki tudja,hogy milyen a minősége ennek?: Game.of.Thrones.S02E02.WEBRip.XviD-3LT0N
Most nem azokra a véleményekre vagyok kíváncsi aki összehasonlítja a 720p-s verziókkal hanem,hogy az 1. rész:
HDTV.XviD-FQM verzióhoz képest milyen?ugyan olyan?rosszabb?jobb?mert a mérete csaknem megegyezik,de nem akarok annál rosszabb minőséget. -
#2355 Nagyon jó a sorozat, csak rohadt lassú, és túl sok szálon fut, így sokan nem is férnek bele az 50 percbe, engem ez kicsit idegesít. -
#2354 Hát jólvan Pierre75. Mi elfogadtuk, hogy tengernyi bajod van ezzel a sorozattal is, de te is tartsd tiszteletben mások véleményét, és értsd meg, hogy itt több fan-t találsz. mint lehurrogó fórumozót. -
MaRee #2353 Na nem bírtam ki, megnéztem a második részt is :D
Ez már jobban tetszett mint az első, kezd beindulni szép lassan. Az új szereplők közül Salladhor Saan nem igazán tetszik, nem ilyennek volt leírva a könyvben, de a színész jónak tűnik. Yara-t sem így képzeltem el, de szerintem jó lesz a szerepre. Akivel még bajom van az Melisandre, se a színésznő nem tetszik, sem az, ahogy játszik. De majd meglátjuk :) -
#2352 Attól tartok fogalomzavarban vagy. Azt írtad felületesen ismertük meg a karaktereket. Reagáltam, hogy nem felületesen, hanem épp ellenkezőleg, nagyon is jól és alaposan.
Erre a reakciód az, hogy ezek klisés karakterek?
Akkor most az a bajod, hogy felületesen ismertük meg a karaktereket, vagy az, hogy klisések?
Ha már gondjaid vannak a sorozattal, és komoly késztetést érzel, hogy ezt közzé is tedd, akkor légyszíves fogalmazz egyértelműbben, vagy ne változtasd az álláspontodat. ;)
Azt már megcáfoltam, hogy (szerintem) miért nem igaz, hogy csak felületesen ismerjük meg a karaktereket. Gyakorlatilag a sorozatból is lejött, hogy Ned Stark nem egyszerűen "becsületes harcos", már csak azért sem, mert van egy elhallgatott kapcsolata és egy fattya (Jon Snow). Arya Stark nem egyszerű "kardozó amazon", már csak azért sem, mert még éppen hogy csak próbál kardozni, és az első alkalom, amikor valóban használja a tűt, hát éppenséggel nem egy látványos és kecses mozdulat volt. Jon Snow pedig már csak azért sem hűséges fattyú, mert konkrétan ugyebár a félig odatartozó családja helyett az Éjjeli Őrséget választotta. Az is egy vargabetű volt, hogy egyálltalán miért döntött így. Megértetted az Aemon mester és Jon közötti párbeszédet például? Még egy olyan sokadrangú mellékszereplőnek is, mint Aemon mester is, kidolgozott és elgondolkoztató hátterét lehet kitapintani, pedig talán összesen nem látható 5 percet a sorozatban.
A fentieket pusztán a sorozat alapján is megértettem, a regény még ad egy pár komolyabb háttérinfót (például azt, hogy mi is lehet Hodor háttere, színesítve az óriások és az emberek közötti aktus aspektusaival. :P), de nélküle is bőven láthatóak a motívációk, hátterek, mozgatórugók... -
Hoz_Hun #2351 Jó arc a srác. A szerepre meg tökéletes. Tényleg tenyérbemászó figurát játszik. Nehéz elképzelnem, hogy az életben rendes. :D -
Hoz_Hun #2350 Azt értem, hogy neked is lehet saját véleményed és ezt el is fogadom, tiszteletben tartom.
Azt viszont nem értem, hogy miért akarod idézeteket kiemelve mindenkit meggyőzni arról, hogy a te véleményed miért helytállóbb a többekénél.
Nincs olyan, hogy jobb vélemény vagy rosszabb. Vélemény van, ami egyéniségből fakad.
Én pl utálom a Dr Who sorozatot. Szerintem bugyuta és béna. Le se írom a véleményem, de ha igen, akkor sem probálom meggyőzni a többieket arról, hogy miért tartom szarnak. Erre vagy kitérek a véleményformálásnál vagy nem. Írhattam volna a népszerű Dr House sorozatot is, amit szintén ki nem állhatok az írritáló főszerepklő miatt. Másnak meg pont az tetszik. -
#2349 http://comment.blog.hu/2012/04/04/a_barataim_is_utalnak_mert_megoltem_sean_beant -
#2348 Ennyi. -
#2347 Te most komolyan a sorozatot "hibáztatod", a szerinted felületesen ábrázolt szereplők miatt, mikor ezt csak egy adaptáció? Mégis mit kellett volna csinálniuk a készítőknek, tejlesen más jellemeket ábrázolni mint a könyvben? Mellesleg szerintem minden karaktert LEGALÁBB annyira visszaadtak mint a könyvben, néhányat még sikerült is túlszárnyalni (Tyrion).
A sorozat meg ugyanúgy be fog indulni, és részről-részre jobb lesz, mint az előző évad. -
#2346 Nem csak rajongoknak, leirtad a véleményedet én ezt tiszteletben tartom, de ha valami nem tetszik akkor nem kell tovább nézni, nem szégyen dobni egy sorozatot :)
Azt meg ne várd el a sorozat topicjában, h mindenki bologasson :) -
Neoncsoves #2345 Nyilván megoszthatod, de lehet csak én látom rosszul, de már 1-2 napja próbálod bizonyítani a sorozat topikjában hogy mekkora szar is valójában. Szerintem nem én vagyok a rossz helyen... -
Pierre75 #2344 Neked kicsit gyengébb a felfogásod az átlagnál? Ha megoszthatom a saját véleményemet, miután te is ezt tetted. -
Pierre75 #2343 "továbbra se értem ezt miért a sorozat hibájának tartod...ez a könyvben is igy van"
Utaltam rá korábban, hogy nem olvastam a könyvet.
"ha szerinted klisés és nem tetszik, akkor nem kell nézni"
Ne kezdjük már ezt "csak rajongóknak" életérzést, ha kérhetem! Megnéztem az eddigi részeket és erről való véleményemet leírtam egy fórumon.