10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• [NST]Cifu
    Attól tartok fogalomzavarban vagy. Azt írtad felületesen ismertük meg a karaktereket. Reagáltam, hogy nem felületesen, hanem épp ellenkezőleg, nagyon is jól és alaposan.

Erre a reakciód az, hogy ezek klisés karakterek?

Akkor most az a bajod, hogy felületesen ismertük meg a karaktereket, vagy az, hogy klisések?

Ha már gondjaid vannak a sorozattal, és komoly késztetést érzel, hogy ezt közzé is tedd, akkor légyszíves fogalmazz egyértelműbben, vagy ne változtasd az álláspontodat. ;)

Azt már megcáfoltam, hogy (szerintem) miért nem igaz, hogy csak felületesen ismerjük meg a karaktereket. Gyakorlatilag a sorozatból is lejött, hogy Ned Stark nem egyszerűen "becsületes harcos", már csak azért sem, mert van egy elhallgatott kapcsolata és egy fattya (Jon Snow). Arya Stark nem egyszerű "kardozó amazon", már csak azért sem, mert még éppen hogy csak próbál kardozni, és az első alkalom, amikor valóban használja a tűt, hát éppenséggel nem egy látványos és kecses mozdulat volt. Jon Snow pedig már csak azért sem hűséges fattyú, mert konkrétan ugyebár a félig odatartozó családja helyett az Éjjeli Őrséget választotta. Az is egy vargabetű volt, hogy egyálltalán miért döntött így. Megértetted az Aemon mester és Jon közötti párbeszédet például? Még egy olyan sokadrangú mellékszereplőnek is, mint Aemon mester is, kidolgozott és elgondolkoztató hátterét lehet kitapintani, pedig talán összesen nem látható 5 percet a sorozatban.

A fentieket pusztán a sorozat alapján is megértettem, a regény még ad egy pár komolyabb háttérinfót (például azt, hogy mi is lehet Hodor háttere, színesítve az óriások és az emberek közötti aktus aspektusaival. :P), de nélküle is bőven láthatóak a motívációk, hátterek, mozgatórugók...