10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Belkar
    Hát nem tudom engem akkor is zavar főleg Dany meg Robb esetében.

Robb tényleg sok segítséget kap Blackfishtől (meg másoktól) de elég sokszor van rá példa hogy olyan haditervet eszel ki magában amire szerintem egy 13 éves gyerek semmiképp nem lenne képes (oké az apjától sok mindent tanult de nem emlékszem egy olyan említésre se amikor hadi taktikáról beszélt volna).

Dany viszont még ennél is durvább. Mármint neki konkrétan egy segítője van Jorah és az esetek legnagyobb részében nem hallgat rá se. Ráadásul ő nem is tanult senkitől se (maximum Viserystől de azt inkább nem nevezném hasznosnak) és mégis olyan helyzeteket old meg ami sok felnőttnek is nehéz lenne. Ha mondjuk csak 1-2 évvel lenne öregebb az első könyv kezdetekor akkor azt mondom oké hiszen már nagyjából felnőtt és van valamennyi tapasztalata de egy 13 éves gyerek egyszerűen nem képes ilyen dolgokra középkor ide vagy oda.

Egyébként megértem hogy törölted a hsz-emet MaRee gondoltam is hogy kicsit sok lesz bocsi