10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.


Interaktív térkép

Világtérkép


  • NiGhTM4R3
    #19478
    Most daráltam le a sorozatot és figyelmetlen lehettem de pár dolgot nem értek

    1, miért hangsúlyozzák folyamatosan a valíriai acélt mikor igazából nincs befolyása az eseményekre? oké, jobb minőség másnál, legyőzi a Másokat és a finálé előtt jöttek a teóriák kinél van ilyen kard de ez totál lényegtelen volt ugye a kis tőrön kívül. Mint ahogy az is, hogy bányászták a sárkányüveget és fegyvereket kovácsoltak, az is lényegtelen volt. Nem kellett volna mindennek nagyobb szerepet játszani?

    2, több évadon keresztül látjuk Bran Stark (a nyomorék fiú) szenvedését és érdektelen történetszálát, ahogy háromszemű hollóvá válik (meg egyáltalán, mi a fenét jelent ez?) és megtud szállni embereket és állatokat. Ennek ellenére tulajdonképp annyi a funkciója, hogy csaliként ücsörög a fa alatt meg mindig maga elé bámul. Ment a találgatás, hogy vajon megszállja a jégsárkányt vagy valami a képességével kapcsolatban de semmi. Nem kellett volna mindennek nagyobb szerepet játszani?

    3, Ezerarcú isten és Mellisandre karaktere, a fény ura, az erdő gyermekei, a mások, stb. Ezeket összevonom mert mind érdekes szál volt, de vagy nem tudunk róluk sokat vagy nagyon keveset. Tulajdonképpen ezek adják a fantasy elemét a sorozatnak de talán ezek a legelnagyoltabb elemek. Másokról csak annyit tudunk, hogy jönnek, ölnek, meg az erdő gyermekei hozták létre őket. Nem kellett volna ezeket jobban kifejteni? a fény ura miért hoz vissza embereket hisz a félszeműnek konkrétan semmi jelenősége nem volt

    4, Sam karaktere a fellegvárban (?) a könyvtárban, átnyálazott csomó könyvet és sokan abba bíztunk az ő tudása milyen fontos lesz majd még a kardot is elhozta de aztán kiderült, hogy az ő szála is kb. tök felesleges volt. Nem foglalkoztak vele túl sokat ahhoz képest, hogy milyen jelentéktelen volt?

    5, Kisujj és Varys szála nem ért túl gyorsan véget? több évadon keresztül irányították a szálakat és embereket hátulról, ehhez képest elég jellegtelen lett a haláluk. Beléjük sokkal többet képzeltem mint amit elértek. Nem érzitek méltatlannak a történetük lezárását?

    6, Az éjkirály miért is nyomult annyira Branre? mármint hollóként repked meg lát a múltból dolgokat de ennyi. Miért vonzotta mágnesként? mi veszélyt jelentett rá? miért nem lett jobban bemutatva hisz kb. az egész sorozat az ő eljövetéről szólt. Adhattak volna neki motivációt, személyiséget, mert az, hogy "ő csak úgy van és jön" az szerintem k.va ciki

    7, most akkor Daenerys megőrűlt vagy sem? saját nyilatkozata alapján nem, a karaktere végig azt hitte jogos a bosszúja és őrűletében tette mindazt amit. Szerintem remek fordulat lenne ha tényleg megőrűlt volna és a legrosszabb uralkodó lenne de a sok ártatlan gyilkolása ellenében én látok rációt abban amit tett.

    8, miért nem folytatást terveznek előzmény helyett? engem speciel nem nagyon érdekel mi volt 300 évvel azelőtt, jobban érdekelne egy folytatás ahol továbbra is a cselszövésé/karakterépítéseké lenne a főszerep mint ahogy az első évadokban, mert szerintem az akció/zombisereg/0 személyiséggel rendelkező éjkirály csak megölte a sorozatot.
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2021.01.06. 07:44:31