Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Hobbifordító. Jelenleg: LoCV, CP és DC1 | Tervben: DC2
de mint mondtam rég volt már :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.07. 20:09:31
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Nem volt jó. Ha szétszabdalták őket, akkor is mozogtak.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
De a fantasy résszel se lett volna problémám ha nem ilyen félkész, elnagyolt módon mutatják be.
De most komolyan, valaki hosszú éveket várt az Éjkirály elleni leszámolásra és ezt kapta... hihetetlenül kiábrándító ahogy csak sétált a tábornokaival meg nézett a távolból :D
De ahogy elnézem a House of the Dragon showrunnerét az se túl biztató. Rampage: Tombolás, meg 2014-es Herkules... a mostani 2 kókler után hoznak egy harmadikat?
2: a gond itt az volt szerintem,hogy a könyvek még nem tartottak ott ahol a sorozat. sőt most sem tartanak a könyvek sehol. nyilván ott jobban ki lesz bontva ez a szál is,viszont itt a showrunnerek szinte szabad kezet kaptak az utolsó pár évadnál,és nyilván az idő és az anyagiak is közrejátszottak abban,melyik szálat mennyire tudják megnyomni, Brannek ennyi maradt,reméljük hogy a könyvek elkészülnek mielőtt Martin papa feldobja a talpát,biztos jobban ki lesz dolgozva ez a szál is ,meg úgy összességében az egész történet vége is.
3. szintén ugyanarra vezetném vissza mint a második pontot.
4 sztem a könyvben szintén sokkal több szerepe lesz. vagy nem. Martin papa elinditott jó néhány szálat már igy is,amit egy gyors halállal sikerült végleg lezárnia :D ő amolyan támogatás Jonnak, lehet a könyvben nem a faék befejezést választják,mint itt,hogy megölöd a királyt,akkor vége mindennek,hanem valami csavar is lesz,aminek Sam lehet e nyitja,illetve megfejtője a tudással...meglátjuk a könyvben.
5 ez sztem szintén a sorozat hibája
6 talán a könyvben
7 valami kattanása csak volt,mondjuk nem semmi dolgokon ment át lényegében a westerosi urak miatt,elvesztette a férjét gyermekét,túlélt rabszolgaságot,merényletet,ármánykodást,aztána sárik is hullottak akiket szintén a gyermekeinek tekintett,a rabszolgalánykát is kinyirták, szinte mindent aljas indokból a westerosiaknak köszönhet. valamilyen szinten nem csoda hogy bekattant,de az hogy a védtelen civilek ellen forditotta a sárit elfogadhatatlan lett Jon és Tyrion számára
és aki erre képes,miért tartaná vissza magát legközelebb ha sértve érzi magát és tüntet a nép bármi miatt
8 sokan máshogy gondolják mint te,köztük én is. Én egy vérbeli fantasyt vártam az egésztől,ahogy az éjkirály,a farkasok,a sárkányok,varázslat,mitológia játszik nagyobb szerepet,ehhez képest főleg az emberi szarkavarást és ármánykodás játszotta a nagyobb szerepet. erre jó egy brazil szappanopera is kb,vagy a dallas :D továbbá az előzmény sztorija úgy ahogy már létezik,a könyvben és sorozatban is több említés volt rá,ahogy a sárkánylovasok meghódították westerost,láttuk a várat amit az egyik sárkány szarrá égetett,láttuk a koponyáját is,,ami dany sárkányainál sokkal nagyobb volt...szóval kevesebb a munka vele,a sztory kb meg is van,lesznek sárkányok és nyílván emberi szarkavarás is bőven :D
az utód meg: mi lenne? a mások halottak,a királyság viszonlagos békében van,vége a háborúnak ami pusztitott,a tél sem közeleg mert épp vége...nagyon jó sztori kéne ide hogy legyen értelme megcsinálni a mi lett utánna sorozatot :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.06. 09:13:59
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
1, miért hangsúlyozzák folyamatosan a valíriai acélt mikor igazából nincs befolyása az eseményekre? oké, jobb minőség másnál, legyőzi a Másokat és a finálé előtt jöttek a teóriák kinél van ilyen kard de ez totál lényegtelen volt ugye a kis tőrön kívül. Mint ahogy az is, hogy bányászták a sárkányüveget és fegyvereket kovácsoltak, az is lényegtelen volt. Nem kellett volna mindennek nagyobb szerepet játszani?
2, több évadon keresztül látjuk Bran Stark (a nyomorék fiú) szenvedését és érdektelen történetszálát, ahogy háromszemű hollóvá válik (meg egyáltalán, mi a fenét jelent ez?) és megtud szállni embereket és állatokat. Ennek ellenére tulajdonképp annyi a funkciója, hogy csaliként ücsörög a fa alatt meg mindig maga elé bámul. Ment a találgatás, hogy vajon megszállja a jégsárkányt vagy valami a képességével kapcsolatban de semmi. Nem kellett volna mindennek nagyobb szerepet játszani?
3, Ezerarcú isten és Mellisandre karaktere, a fény ura, az erdő gyermekei, a mások, stb. Ezeket összevonom mert mind érdekes szál volt, de vagy nem tudunk róluk sokat vagy nagyon keveset. Tulajdonképpen ezek adják a fantasy elemét a sorozatnak de talán ezek a legelnagyoltabb elemek. Másokról csak annyit tudunk, hogy jönnek, ölnek, meg az erdő gyermekei hozták létre őket. Nem kellett volna ezeket jobban kifejteni? a fény ura miért hoz vissza embereket hisz a félszeműnek konkrétan semmi jelenősége nem volt
4, Sam karaktere a fellegvárban (?) a könyvtárban, átnyálazott csomó könyvet és sokan abba bíztunk az ő tudása milyen fontos lesz majd még a kardot is elhozta de aztán kiderült, hogy az ő szála is kb. tök felesleges volt. Nem foglalkoztak vele túl sokat ahhoz képest, hogy milyen jelentéktelen volt?
5, Kisujj és Varys szála nem ért túl gyorsan véget? több évadon keresztül irányították a szálakat és embereket hátulról, ehhez képest elég jellegtelen lett a haláluk. Beléjük sokkal többet képzeltem mint amit elértek. Nem érzitek méltatlannak a történetük lezárását?
6, Az éjkirály miért is nyomult annyira Branre? mármint hollóként repked meg lát a múltból dolgokat de ennyi. Miért vonzotta mágnesként? mi veszélyt jelentett rá? miért nem lett jobban bemutatva hisz kb. az egész sorozat az ő eljövetéről szólt. Adhattak volna neki motivációt, személyiséget, mert az, hogy "ő csak úgy van és jön" az szerintem k.va ciki
7, most akkor Daenerys megőrűlt vagy sem? saját nyilatkozata alapján nem, a karaktere végig azt hitte jogos a bosszúja és őrűletében tette mindazt amit. Szerintem remek fordulat lenne ha tényleg megőrűlt volna és a legrosszabb uralkodó lenne de a sok ártatlan gyilkolása ellenében én látok rációt abban amit tett.
8, miért nem folytatást terveznek előzmény helyett? engem speciel nem nagyon érdekel mi volt 300 évvel azelőtt, jobban érdekelne egy folytatás ahol továbbra is a cselszövésé/karakterépítéseké lenne a főszerep mint ahogy az első évadokban, mert szerintem az akció/zombisereg/0 személyiséggel rendelkező éjkirály csak megölte a sorozatot.
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2021.01.06. 07:44:31
(mondjuk így is van dolga, mert ha jól tudom írja a Tűz és vér második kötetét, plusz a House of the Dragon forgatókönyvében is nyakig benne van)
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
House of the Dragon: Ezekre a szerepekre keresnek ilyen színészeket a Trónok harca-spinoffhoz
George R.R. Martin még mindig nincs kibékülve a Trónok harca végével, és ennek hangot is adott
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2020.01.25. 16:22:22
George R. R. Martin felháborodott a Bloodmoon elkaszálása miatt
House of the Dragon: Minden, amit a Trónok harca előzménysorozat történetéről tudni kell
George R.R. Martin nagy ígéretet tett a House of the Dragon kapcsán, de mi nem hiszünk neki
Martin panaszkodott a sok melóra, most egy projekttel kevesebb, remélem a nyárra sikerül bejeznie a Winds of Wintert. Gondolom nem akarja, hogy be kelljen tartania az ígéretét, amit a blogján tett májusban:
"But I tell you this — if I don’t have THE WINDS OF WINTER in hand when I arrive in New Zealand for worldcon, you have here my formal written permission to imprison me in a small cabin on White Island, overlooking that lake of sulfuric acid, until I’m done."
DUNAFERR FOREVER!!!
Most parázzunk tőlük tudva hogy egy közepesen felszerelt sereg + egy tinilány sikeresen véget vet majd az 5000! éves fenyegetésnek?
Viszont helyette berendeltek egy új sorozatot amit Targeryen ház felemelkedéséről (Hódító Aegon) szól majd.
Új Trónok Harca sorozat.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Lelőtték az egyik Trónok harca-előzménysorozat pilotját!
Májusban kezdték el a Bloodmoon munkacímre hallgató első Trónok harca előzménysorozat pilot epizódjának forgatását, amelynek készítője Jane Goldman és George R. R. Martin voltak. A tervek szerint a széria, melynek női főszereplője Naomi Watts lett volna, több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódott volna, egy olyan világban, ahol nem 7, hanem több száz kicsinyes királyság alkotta Westerost. Az HBO most bejelentette, hogy miután megnézték a Bloodmoon pilotját és a látottak nem nyerték el a tetszésüket, nem rendelik be a spinoff első évadát.
Elkaszálta az HBO a Trónok harca elsőnek tervezett előzménysorozatát
Ezt nyilatkozták a hírportálnak:"Imádjuk a Star Warst. Amikor George Lucas felépítette azt, felépített minket is. Vele és a jelenlegi csapattal a Star Warsról beszélgetni egy életre szóló élmény volt, és örökre hálásak leszünk a sagánák, ami mindent megváltoztatott." A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy egyértelművé tette, hogy az alkotópáros nem örökre hagyta el a franchise-t: “David Benioff és Dan Weiss csodálatos történetmesélők. Reméljük, hogy be tudjuk őket venni a kalandba, amikor már nem lesznek annyira betáblázva, és tudnak fókuszálni a Star Warsra."
Bár elvileg a visszalépést nem befolyásolta, hogy Weiss és Benioff elég durván magukra haragították a rajongókat a Trónok harca utolsó évadával, elképzelhető, hogy köze volt a döntésükhöz. Elvégre a legtöbben azzal vádolták őket, hogy összecsapták a hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat végét, és talán nem akartak ugyanezért feldühíteni még egy hatalmas rajongótábort.
A Trónok harca alkotói kiszállnak a Star Wars-ból!
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.10.29. 11:18:45
A két showrunner a hétvégén részt vett az Austin Filmfesztiválon, ahol a közönség kérdéseire is válaszoltak - amiről egyesek a Twitteren tudósítottak. Természetesen felmerült, hogy figyeltek-e a rajongói visszajelzésekre, Weiss pedig azt felelte, hogy "Nem igazán", majd hozzátette, hogy nem látja fontosnak figyelembe venni mások reakcióit. Benioff ugyanakkor elismerte, hogy ő azért rákeresett a Google-ben a sorozatra, és amit talált, az felzaklatta.
A Trónok harca showrunnerei bevallották, hogy egyáltalán nem érdekelték őket a rajongói visszajelzések
Egy izgalmas csatajelenetet is kivágtak a Trónok harca 8. évadából
Kit Harington elárulta, miért volt nehéz számára Havas Jon megformálása
Ugyan már eltelt pár hónap a Trónok harca nagy felháborodást kiváltó utolsó évada óta, még így is megkapta a Daenerys Targaryent megformáló Emilia Clarke azt a kérdést, hogy mit gondol a negatív fogadtatásról - ő pedig nagyon diplomatikusan válaszolt.
A The Daily Telegraphnak adott interjújában beszélt arról, hogy eddig annyira nem foglalkozott a közönség reakcióival: "Annyira lefoglaltak a saját reakcióim, hogy nem igazán figyeltem erre oda. Egyedül azért éreztem őszintén szomorúnak magam, mert David
Clarke azt is elmondta, hogy elfogadja a különböző reakciókat:
Hosszú idő után Emilia Clarke is nyilatkozott a Trónok harca végét ért kritikákról: "Ez művészet, amit sokféleképp lehet értelmezni"
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.10.21. 13:16:51
A Trónok harca egyik rendezője szerint ezért volt rossz a sorozat fináléja
George R. R. Martin rossz hírt közölt a Trónok harca regények olvasóival
Kivágtak egy fontos jelenetet a Trónok harca utolsó epizódjából
Véletlen lenne, vagy az öreg földrengés mániás? :D