10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.


Interaktív térkép

Világtérkép


  • gsanya21
    #19432
    George R.R. Martinnak aztán van önbizalma! Ahelyett, hogy a saját A tűz és jég dala-regényciklusával haladna, a fantasyklasszikust kritizálja…

    A májusban zárult népszerű fantasysorozat regényeredetijeinek íróját a dublini Trinity College-ban tüntették ki (ahol a Burke Medal for Outstanding Contribution to Discourse through the Arts nevű érdemérmet vehette át művészi tevékenységéért), és a díjátadó után részt vett egy beszélgetésen is, ennek keretében pedig valaki arról kérdezte, kik és hogyan voltak rá hatással az irodalom területéről.
    Martin nem túl meglepő módon J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura-trilógiáját említette, ami véleménye szerint semmihez sem fogható ebben a műfajban. Ugyanakkor ennél kicsit árnyaltabban látja a dolgot. „Pár évente újraolvasom, hiszen a XX. század legnagyszerűbb könyveinek egyike. Ez azonban nem jelenti azt, hogy tökéletes lenne” – jelentette ki a szerző. A Trónok harca írója azt sem rejtette véka alá, mi a problémája Tolkien klasszikusával. A befejezést például elnagyoltnak találja. „És Aragorn bölcsen uralkodik száz évig, vagy valahogy így.

    A Trónok harca szerzője leszólta A Gyűrűk Urát

    Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.09.13. 12:09:21